premiere Singel 39
premiere Singel 39

Op de rode loper bij de première van Singel 39 #video

Op maandag 6 mei was het zover. De première van Singel 39. De feel good film van regisseur Frank Krom, naar het scenario van Eddy Terstal met Lies Visschedijk en Waldemar Torenstra in de hoofdrol. Wij spraken de cast, makers en bezoekers over de film en hun bijzondere vriendschappen. 

Aan de rode loper

Abonneer je ook op ons Youtube kanaal voor meer video’s van Girls in Film.

Over de film

Mo (39), kort voor Monique (Lies Visschedijk), heeft het helemaal voor elkaar: een baan als hartchirurg, een lieve familie, een maandelijks bezoek van haar minnaar én een prachtig pand aan de Singel in Den Haag. Wanneer de aantrekkelijke kunstenaar Max (Waldemar Torenstra) ineens bij haar op de stoep staat, ontstaat er een bijzondere vriendschap.

Max valt op mannen, maar heeft ook een kinderwens. Mo is überhaupt niet met het moederschap bezig. Ze weet al niet waar ze de tijd vandaan moet halen om iets leuks te doen, laat staan om serieus te daten. Als Max via een app op zoek gaat naar de ideale moeder voor zijn nageslacht, begint Mo zich af te vragen of er toch meer is in het leven dan enkel haar carrière.

Verrassende en innemende film

In het oerwoud van romcoms is Singel 39 net anders. Vandaar ook dat de makers het een ‘feelgood’ film noemen. Singel 39 zit boordevol liefde maar anders. De film snijdt op een prettige, luchtige wijze onderwerpen als homoseksualiteit, liefde vs. seks en carrière vs moederschap aan. Waldemar en Lies in de hoofdrol zijn ijzersterk! Hoewel we toch eerst even wat tijd nodig hadden Lies niet als Soof te zien.

Over de makers

Eddy Terstall (bekend van Simon) schreef het scenario van de film gebaseerd op een verhaal van Marnie Blok (die je kent van het scenario van De Gelukkige Huisvrouw). De film is geregisseerd door Frank Krom (Soof de SerieHet Schaep met de vijf poten). De film wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in co-productie met AVROTROS.

Singel 39 is nu overal te zien in de bioscoop. De trailer bekijk je hier.

Lees verder