Op zoek naar antwoorden in Casting JonBenet #Trailertip

Vorige week heeft Netflix trailers gepubliceerd van documentaires, films en series die we de komende maand kunnen verwachten op de streamingdienst. Een van deze trailers was van de Netflix Original documentaire Casting JonBenet. Een documentaire die ook iets weg heeft van een film over de mysterieuze dood van de jonge schoonheidskoningin.

Generaties getekend

In 1996 werd Boulder in Colorado opgeschud door de mysterieuze dood van de zesjarige schoonheidskoningin JonBenet Ramsey. Twintig jaar later keert regisseur Kitty Green terug om lokale betrokkenen te interviewen. Ze brengt in beeld hoe zij zich de voorvallen herinneren en wat hun relatie tot de onfortuinlijke familie Ramsey is. Tijdens dit aangrijpende onderzoek naar de duistere kant van misdaad, schuld en persoonlijke vooroordelen vervaagt het onderscheid tussen documentaire en drama.

Heftig maar intrigerend.

Ten tijde van de moord was ik drie jaar oud, maar wat ik wel nog weet is dat het elk jaar weer tot speculaties leidt. Ook als er weer een discussie ontstaat over schoonheidswedstrijden voor kinderen komt deze moord naar voren. In de documentaire zal ook duidelijk worden dat deze moord generaties heeft beïnvloed. De documentaire vraagt ook wel wat van je denkvermogen als het gaat om wat er gebeurd zou kunnen zijn. De site Bustle een lijst gemaakt met dertien films om in een ‘crime denkmodus’ te komen.

Ga ik deze documentaire kijken? Jazeker, het lijkt me interessant op verschillende vlakken. De interviews met de betrokkenen. En de combinatie van documentaire en drama. Je ziet bijvoorbeeld al in de trailer dat mensen ook gecast worden voor de rollen voor JonBenet, haar broer en haar ouders.

De documentaire Castin JonBenet is vanaf 28 april te zien via o.a Netflix. 

Volg Girls in Film voor de nieuwste trailertips.

Afbeelding boven artikel: Casting JonBenet (2017)

Lees verder