Orlando Bloom in een rode onderbroek is niet Easy.

Bij het zien van de eerste scene in de trailer van de Netflix serie Easy was ik verkocht. Een man die tijdens een vernissage (nooit naartoe geweest, maar man wat zien die er altijd saai uit in films en series) tegen het borrelgezelschap zegt dat wanneer hij minder in het huishouden zou doen, hij en zijn vrouw meer sex zouden hebben (WTF?!).

Ik ben dus meteen gaan kijken toen Netflix de serie online plaatste. En in een dag of drie de acht afleveringen van Easy er doorheen gejaagd. Voor iemand die 25 jaar een relatie heeft (met dezelfde man) herkende ik behoorlijk wat. We hebben immers aardig wat fasen van een relatie doorlopen. Voor zover je van fasen in een relatie kunt spreken. Ik heb dan ook regelmatig soort van stiekem hardop gegrinnikt. Want als situaties eigenlijk behoorlijk gênant zijn en in jouw leven ook wel eens (of regelmatig) zijn voorgekomen, ga je natuurlijk niet knetterhard lachen. En nee, de scene waarin Orlando Bloom (in een kleine rode onderbroek zeer prettig om naar te kijken!!!!) een triootje heeft met de vrouw bij wie hij en zijn vrouw wekelijks met hun dochter zangles hebben, daarin herkende ik me niet.

Easy
Vrouwenliefde met okselhaar alert.

Rauwe sex vs Sex and the City glamour.

De serie is vrij on- Amerikaans. Het is behoorlijk ongepolijst en er komt aardig wat naakt en sex in voor. Het is een aantal keren voorgekomen dat mijn man fronsend achter me stond terwijl ik op de laptop Easy keek. Ik vind dat dan altijd weer extra intrigerend. Als een serie zo rauw is bedoel ik. Ik verwachtte toch een wat meer gepolijste Sex and the City of Friends beleving. Dat is het dus niet. Zo is een groot aantal van de hoofdrolspelers ook best wel heel lelijk. Maar heeft dan wel een knappe vrouw of vriendin, wat niet echt lijkt te kloppen. Gewoon omdat je dat niet zo vaak tegenkomt in Amerikaanse series. Dat fascineert mij altijd wel. Daarom houd ik ook zoveel van Belgische films. Daarin is het merendeel van de acteurs vrij lelijk. En dat is gewoon okay. Maar dat terzijde.

Lelijke man met mooie vrouw :-)
Lelijke man met mooie vrouw die niet heel erg flatteus op deze foto staat…

Jammer van de losse eindjes.

Wat ik jammer vond is dat na acht afleveringen nog niet iedereen elkaar kende. Ik vind het leuke aan films als Love Actually waarin je meerdere verhaallijnen volgt, dat mensen elkaar dan blijken te kennen. Dat is hier dan ook wel het geval (iemand is de buurvrouw van iemand anders, of speelt in hetzelfde toneelgezelschap). Maar niet iedereen was gelinkt aan iemand uit een andere aflevering. En voor mijn gevoel moest dat wel. Dat betekent dat ik nu moet wachten op de volgende afleveringen. Als die er gaan komen that is.

Conclusie.

Ik vond het overall een aardige serie met behoorlijk wat grinnik-momenten. En de moeite van het doorkijken waard. Maar Sifra die (heel) wat jonger is en (nog) zonder relatie had er wat minder mee dan ik. Kijk zelf maar. Op Netflix dus.

De trailer vind je in dit artikel.

Lees verder