Overtuigende rollen door vrouwen in biopics #LeadingLadies #video

Voor sommigen is het lastig om erachter te komen wie ze zijn en wie ze willen zijn, moet je je eens voorstellen dat je dan ook nog eens bestaand persoon moet naspelen in een film. De volgende actrices doen precies dit en schitteren met hun rol in de #LeadingLadies over vrouwen in biopics.

#1 Margot Robbie- I, Tonya (2017)

Margot Robbie als Tonya Harding in I, Tonya – Bron: 2017 NEON

Margot speelt Tonya Harding een professioneel kunstschaatser bij de Amerikaanse Winterspelen. Een sportster met een mooie toekomst en een prachtig vooruitzicht. Maar wanneer haar ex-man op het toneel verschijnt en haar rivaal Nancy Kerigan, opeens een verwonding heeft, lijkt dit vooruitzicht ook ver gezocht. Tonya wordt van favoriet in één klap verdachte van de zaak en moet haar toekomst weten te redden.

Margot Robbie die niet heel goed kon schaatsen werd getraind door Sarah Kawahara, die ook geholpen heeft bij het schaatswerk van de film, Blades of Glory en de XIX Winter Olympics Opening Ceremony en bovenal de choreograaf was van Nancy Kerigan, de rivaal in de film. Maar toch wist Margot Robbie met haar schaatskunsten een nominatie voor de Golden Globes en de komende Oscars te bemachtigen.

I, Tonya is te zien via oa Pathé Thuis en Ziggo Movies & Series

Wil je meer weten over de film? Lees dan: I, Tonya: Margot Robbie in kunstschaats schandaal #trailertip

#2 Jessica Chastain – Molly’s Game (2017)

Jessica Chastain als Molly Bloom in Molly’s Game
Bron: 2017 – STX Films

De rol van Molly Bloom of ook wel ‘The Poker Princess’ in Molly’s Game, werd vertolkt door Jessica Chastain. Molly Bloom is professioneel skiester, totdat ze een ongeluk krijgt en ze drastisch een carrièreswitch moet maken. Ze komt terecht bij een baas die allesbehalve vriendelijk is en wordt na een tijd door hem uitgenodigd om een gastvrouw te zijn bij het pokeren en alle overwinningen en verliezen bij te houden. Nadat ze hier te succesvol in wordt, wordt ze ontslagen en zal Molly zelf het hef in handen moeten nemen.

De rol wordt overtuigend gespeeld en dit terwijl Chastain niets begrijpt van poker, vertelt ze bij de première van de film. Critici zagen ook dat de rol overtuigend gespeeld werd door Chastain en ze werd bij de 75e Golden Globe Awards genomineerd voor beste actrice voor het genre, drama.

Molly’s Game is te zien via oa Pathé Thuis en iTunes.

Wij waren ook aanwezig bij de première van Molly’s Game, wil je weten hoe de avond en de ontmoeting met Jessica Chastain verliep? Kijk dan naar de video: première Molly’s Game en volg ons gelijk op Facebook.

#3 Meryl Streep – The Post (2017)

Meryl Streep als Katherine Graham in The Post
Bron: 2017 Twentieth Century Fox

Meryl Streep kennen we natuurlijk als een doorgewinterde actrice met een groot scala aan topfilms op haar naam. En in The Post weet ze wederom een goede rol te bemachtigen. Dit keer de rol van Katherine Graham, de eerste vrouwelijkste uitgever van een krant. Een sterke rol, geknipt voor Streep.

Katherine Graham en redacteur Ben Bradlee weten samen the Pentagon Papers te bemachtigen. Papieren van de overheid met grote overheidsgeheimen die open en bloot horen te liggen volgens de twee. Er zitten alleen verschillende problemen aan de geheimen onthullen en Katherine Graham zou risico lopen om haar familiebedrijf en hierbij krant te verliezen. Een gewaagde stap, die genomen wordt. De film is een biografie en dus gebaseerd op een waargebeurd historisch verhaal.

Katherine Graham was een krachtige persoonlijkheid en werd door haar collega’s ook wel The Iron Lady genoemd. Wat erg toevallig is, want Meryl Streep speelde een andere Iron Lady, Margaret Thatcher in de film The Iron Lady (2011). Met The Iron Lady won Meryl Streep en dit jaar kreeg ze voor The Post een nominatie voor beste actrice in een dramafilm.

Te zien via oa Pathé Thuis en KPN on Demand

Benieuwd naar meer over The Post? Bekijk dan onze #trailertip: Meryl en Tom schrijven geschiedenis.

#4 Reese Witherspoon – Wild (2014)

Reese Witherspoon als Cheryl Strayed in Wild – Bron: 2014 Fox Searchlight

Reese Witherspoon noemt de rol van Cheryl Strayed, de moeilijkste en meest intense rol die ze ooit heeft moeten spelen in haar carrière. Niet zo gek wanneer je een personage moet spelen die zwaar in de put zit en 1100 miles gaat hiken om jezelf en verwerking te vinden. Reese kreeg een Oscar en Golden Globe nominatie voor deze rol.

De film is gebaseerd op de memoires “Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail” van schrijfster Cheryl Strayed die ook nog eens mee heeft geschreven aan de film. Dit persoonlijke tintje was terug te zien aan Reese Witherspoon in de film. Je ziet haar teneergeslagen, in paniek en vies rondlopen in een natuurgebied en de regisseur Jean-Marc Vallée, heeft tijdens het filmen zelfs opdracht gegeven om alle spiegels te bedekken, zodat de actrice niet kon zien hoe ‘slecht’ ze eruitzag.

Wild kijk je oa via iTunes of Pathé Thuis.

#5 Taraji P. Henson, Octavia Spencer en Janelle Monáe – Hidden Figures (2016)

Taraji P. Henson, Octavia Spencer en Janelle Monáe als Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson in Hidden Figures – Bron: 2016 Twentieth Century Fox

Deze film draait om noemenswaardige drie vrouwen. Taraji P. Henson, Octavia Spencer en Janelle Monáe spelen drie vrouwen die werken voor NASA. Katherine Johnson gespeeld door Taraji P. Henson was een  natuurkundige en wiskundige ruimtewetenschapper die met het gebruik van accurate berekeningen het traject berekende voor het Mercuryprogramma en de vlucht van Apollo 11 naar de maan.

Dorothy Vaughn gespeeld door Octavia Spencer was een wiskundige die werkte bij het National Advisory Committee for Aeronautics (NACA), de voorloper van de NASA. Octavia kreeg dit jaar een Oscar-nominatie voor haar rol. En Mary Jackson gespeeld door Janelle Monáe was een wiskundige en luchtvaarttechnicus bij NASA.

Drie slimme vrouwen die je in de film ziet als vrouwen die voor zichzelf opkomen, dat mag ook wel want ze hebben een enorme rol gespeeld in de beginjaren van The Space Program. Met dit werk braken ze barrières  op het gebied van: geslacht, seksisme en huidskleur.

Hidden Figures kijk je oa via iTunes.

Wij hebben de film gezien en vinden dat jij hem ook moet zien! Waarom dat lees je hier: #GiFkijkt Hidden Figures en vond hem fantastisch!

#6 Emma Stone – Battle of the Sexes (2017)

Emma Stone als Billie Jean King in Battle of the Sexes Bron: 2016 Twentieth Century Fox Film

Emma Stone speelt in de Battle of the Sexes, ‘feminist’ en tennisster Billie Jean King die een tenniswedstrijd aangaat met ander professioneel tennisser Bobby Riggs. Hij is een arrogante man en denkt dat geen enkele vrouw ooit van hem kan winnen. Hij roept dit dan ook rond op tv en daagt een vrouw uit, wie dan ook om een poging te wagen om hem te verslaan. Billie Jean King neemt deze uitdaging aan en onderweg naar deze wedstrijd zal ze ook gelijk even laten weten wat ze ervan vindt, dat vrouwen anders behandelt worden dan mannen. Emma Stone kreeg een Golden Globe nominatie voor haar rol.

Radio presentator: “The word is you are renegade.”
Billie Jean King: “Women should be paid and respected equally.”

Battle of the Sexes is te zien via oa Pathé Thuis, KPN on Demand, iTunes 

#7 Jennifer Lawrence – Joy (2015)

Jennifer Lawrence als Joy in Joy – Bron: Twentieth Century Fox

De film gaat over het leven van Joy Mangano een moeder met twee kinderen. Ze wordt op de andere dag schatrijk wordt met opmerkelijke en eenvoudige uitvindingen zoals de “Miracle Mop” en de “Huggable Hangers”. Met haar optredens in teleshoppingzenders wordt ze een bekende persoonlijkheid en groeit ze uit tot een zeer succesvolle onderneemster in de Verenigde Staten.

Joy wordt gespeeld door Jennifer Lawrence die mede dankzij The Hunger Games film zelf een enorme groei doormaakte. Voor haar rol in Joy won ze een Golden Globe en kreeg ze een Oscarnominatie.

Je bekijkt deze film oa via Pathé Thuis of iTunes.

Bron afbeelding boven artikel: 2014 – Fox Searchlight Pictures

Lees verder