Paff: Parool Film Fest – <i>Wat je niet mag missen!</i> #kijktips
Parool Film Fest

Paff: Parool Film Fest – Wat je niet mag missen! #kijktips

Paff. Misschien rinkelt deze afkorting niet meteen een belletje, maar het is wél leuk voor in de agenda. Paff staat namelijk voor het Parool Film Fest. Een filmfestival voor kwaliteitsfilms uit zowel binnen- als buitenland. Paff is een initiatief van Het Parool, de FilmHallen en September Film. Het is de tweede keer dat het festival wordt georganiseerd. Van 4 tot en met 8 oktober worden er 39 bijzondere films vertoond. Welke mag je niet missen?

Borg/McEnroe

De openingsfilm van het Parool Film Fest is dit jaar Borg/McEnroe van de Deense regisseur Janus Metz Pedersen. De Engelstalige Zweedse film gaat over de legendarische tennissers Björn Borg (Sverrir Gudnason) en John McEnroe (Shia LaBeouf) die zich voorbereiden op de iconische Wimbledonfinale in 1980. Het was destijds hét tennisduel van het jaar en werd omschreven als ‘when ice meets fire’ (wat ons stiekem weer doet denken aan Game of Thrones). Borg/McEnroe beleeft hierbij zijn Nederlandse première. In het buitenland is de film goed ontvangen, en krijgt op Rotten Tomatoes een beoordeling van 70% ‘fresh’.

5 oktober 11:30 | 19:15

6 oktober 13:45 | 21:15

7 oktober 12:15 | 19:15

8 oktober 12:00

Kleine IJstijd

Kleine IJstijd is de nieuwe film van Paula van der Oest en gaat in première op het Paff. In de film komt een groep bandleden na een lange tijd weer bijeen om de as van de zanger uit te strooien. Een chaotische reünie vol drank – tenminste, dat was de bedoeling. Totdat een van de bandleden op de proppen komt met een veel jongere vriendin, waardoor de dynamiek binnen de groep flink wordt verstoord en vriendschappen op de proef worden gesteld. Paula van der Oest schreef samen met Rifka Lodeizen het scenario. Hoofdrollen worden gespeeld door onder andere Ariane Schluter, Monic Hendrickx, Cees Geel, Aniek Pheifer en Hannah Hoekstra.

8 oktober 20:00

The Square

The Square is een Zweeds-Duits-Frans-Deense film van Ruben Östlund. In de film stelt een modern museum een nieuwe installatie tentoon. Een ruimte waar geen regels zijn en alles kan. Om publiek naar het museum te trekken, wordt er een PR-bureau ingehuurd. Er volgt een onorthodoxe publiciteitscampagne die totaal uit de hand loopt en voor de nodige opschudding zorgt. The Square ging in première op het filmfestival van Cannes en won daar de Gouden Palm voor beste film. Hoofrollen worden gespeeld door Dominic West, Elisabeth Moss en Claes Bang.

5 oktober 14:00 | 21:30

6 oktober 15:00

7 oktober 21:15

8 oktober 14:00

Le Fidèle

Le Fidèle is de nieuwe film van Michaël R. Roskam (Rundskop, The Drop). De film vertelt het verhaal van de Brusselse gangster Gino ‘Gigi’ Vanoirbeek en de veelbelovende autocoureur Bénédicte ‘Bibi’ Delhany. Het is liefde op het eerste gezicht tussen de twee. Maar Gigi draagt een geheim met zich mee en hij raakt steeds dieper in de problemen waardoor de liefde op de proef wordt gesteld. Le Fidèle ging in première op het filmfestival van Toronto is de Belgische inzending voor de Oscars. Hoofdrollen worden gespeeld door Matthias Schoenaerts (Rundskop) en Adèle Exarchopoulos (La Vie d’Adèle).

5 oktober 16:30

6 oktober 14:00

7 oktober 21:30

8 oktober 16:30

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Oude Liefde

Oude Liefde is de nieuwe film van Nicole van Kilsdonk (Ventoux, Onder Het Hart) en gaat in première op het Paff. De film gaat over twee zestigers die elkaar na een lange tijd weer zien na het overlijden van hun veertigjarige zoon. In deze rouwperiode zoeken ze troost bij elkaar en laait de liefde weer op. Ze proberen de affaire geheim te houden, maar dit blijkt moeilijker dan gedacht. Hoofdrollen worden gespeeld door Beppie Melissen, Gene Bervoets, Halina Reijn, Hadewych Minis, Eva van der Gucht, Carly Wijs en Aus Greidanus.

6 oktober 21:00

7 oktober 17:15

Manifesto

Manifesto is geschreven en geregisseerd door Julian Rosefeldt. In de film speelt Cate Blanchett op een virtuoze manier dertien verschillende personages. Van een zwerver tot aan een basisschoollerares. In de rollen brengt ze fragmenten uit beroemde (kunst)manifesten tot leven. Manifesto is afgeleid van de gelijknamige installatie van meerdere schermen die eerder dit jaar op het Holland Festival te zien was.

5 oktober 14:30 | 19:30

6 oktober 12:15 | 19:15

7 oktober 14:15 | 19:00

8 oktober 12:30

Talkshows

Van donderdag tot en met vrijdag vinden er talkshows plaats na afloop van de films. Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool, presenteert deze talkshows in de Kanarieclub, direct naast de FilmHallen. Toegang is gratis!

Donderdag 5 oktober: regisseurs Deepak Rauniyar (White Sun) en Aliona van der Horst (Liefde is Aardappelen)

Vrijdag 6 oktober: cast en crew van Oude Liefde waaronder regisseur Nicole van Kilsdonk en acteurs Beppie Melissen, Hadewych Minis en Halina Reijn.

Zaterdag 7 oktober: regisseur Hubert Charuel (Petit Paysan) en wetenschapsjournalist Mark Mieras (over de film Du Forsvinder)

Kijk voor meer informatie en het complete programma op www.paff.nl

Lees verder