Pathé Oscarweekend
Pathé Oscarweekend

Voor in het weekend: Pathé Oscarweekend #kijktip

In het Oscarweekend kun je bij Pathé alle zes genomineerde kandidaten voor Beste Film in de bioscoop bekijken. Je hele zaterdag en zondag gevuld met prachtige films en mooie verhalen. Wat wil je nog meer? Hieronder het complete overzicht van Pathé’s Oscarweekend.

Zaterdag 25 februari

10.30 – 12.48 uur Manchester by the Sea

Manchester by the Sea vertelt het verhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts. Nadat zijn oudere broer Joe plotseling komt te overlijden, krijgt Lee de voogdij over zijn neef. Lee wordt herinnerd aan een tragisch verleden met zijn vrouw Randi in de omgeving waarin hij is opgegroeid.

Raden wij deze film aan? Lees hier wat Sifra ervan vond.

13.30 – 15.37 uur Hidden Figures

Hidden Figures is het ongelofelijke en nog niet vertelde verhaal van Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson, drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst. Ze werkten alle drie voor de NASA. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf en die de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen.

Deze film komt pas op 9 maart in de Nederlandse bioscopen. Je kan deze dus ruim een week van de voren al bekijken! 

16.00 – 17.58 uur Lion  

Als 5-jarig jongetje komt Saroo Brierly per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Op zijn 30ste gaat Saroo op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte en bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden. Totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Zondag 26 februari

10.30 – 12.21 uur Moonlight

Moonlight volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

13.00 – 14.40 uur Jackie

De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een film over een vrouw in rouw en die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen.

GiF heeft Jackie al gekeken en werd meegesleurd door het mooie verhaal.

15.00 – 17.09 uur La La Land

La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen. Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood dus tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub, maar voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg.

Er is een gezegde: Save the best for last. En in dit geval is het ook echt zo, want wij zijn dol op deze film! Lees het artikel hier terug.

Nog meer films bij Pathé de Munt Amsterdam

Bij Pathé de Munt in Amsterdam is er een ander programma dan de overige Pathé bioscopen. Je kiest hier uit maar liefst 25 Oscargenomineerde films waaronder La La Land, Arrival en Moonlight. Ook kan je voorpremières zien van onder andere Hidden Figures. Wil je meer weten over het programma bij Pathé de Munt, klik dan hier.

Bron: pathe.nl

Foto boven artikel uit: Lion

Lees verder