Penelope Cruz
Penelope Cruz

Penélope Cruz: veel meer dan het liefje van Pablo #spotlight

Als je aan sensuele en knappe actrices denkt, komt Penélope Cruz sowieso in dat rijtje voor. Deze vrouw lijkt niet ouder te worden. De 44-jarige Spaanse schone is vanaf 31 mei in de Nederlandse bioscopen te zien in de film Escobar (Loving Pablo). Een tweede film waarin ze dit jaar te zien is Todos Lo Saben (Everybody Knows) opende het Filmfestival van Cannes dit jaar. En eerder dit jaar won ze een César Award voor haar oeuvre. Tijd dus om Penélope in de spotlight te zetten.

Pablo en Virginia

In Loving Pablo zien we dit keer het leven van Pablo Escobar (Javier Bardem) door de ogen van de charmante journaliste Virginia Vallejo (Penelope Cruz). De twee hadden een stormachtige affaire ten tijde van het terreur van Escobar. Als je net zoals velen van ons hier bij Girls in Film Narcos hebt gezien,is je dit welbekend. Hoe heerlijk is het om het knapste Hollywood-koppel van dit moment te mogen bekijken in de bioscoop!

Vanaf donderdag 31 mei is de film Loving Pablo te zien in de Nederlandse bioscopen. De trailer vind je onderaan dit artikel.

lees verder onder de foto

Hoe het begon

Penélope Cruz is geboren en getogen in Madrid. Ze was een gedisciplineerd studente, danste klassiek ballet op hoog niveau en droomde om actrice te worden. Als jong meisje wilde ze aan audities meedoen, maar het agentschap vond haar te jong. Keer op keer probeerde ze het, totdat ze toch op casting mocht komen. Ze was zo groen als gras, maar ze viel op en kreeg de rol. Met als gevolg dat ze op 15-jarige leeftijd in een videoclip speelde.

In de speelfilm Jamón, Jamón (1992) was ze te zien als 18-jarige debutante. Hierin speelde ze de hoofdrol Silvia naast niemand minder dan Javier Bardem. Met wie ze in 2007 een relatie kreeg. Met haar debuutrol viel ze direct op. Door wat pikante scènes werd ze gezien als sekssymbool. In datzelfde jaar liet ze in de film Belle Epoque een hele andere kant van zichzelf zien. Deze film won een Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

met Javier Bardem in Jamón, Jamón

6 jaar later speelde ze een rol in een Engelse film en niet snel daarna volgde het grote Hollywood. In All The Pretty Horses was ze te zien naast Matt Damon. Niet veel later speelde ze de rol van Sofia Serrano in de film Vanilla Sky.Tijdens de opnames van Vanilla Sky leerde ze Tom Cruise kennen waarmee ze zich verloofde. Van een bruiloft is het nooit gekomen.

Pedro Almodovar en Penélope

De Spaanse meester regisseur Pedro Almodovar heeft meerdere malen gewerkt met Penélope Cruz.  Net zoals met Antonio Banderas en Javier Bardem. Penélope heeft inmiddels 6 keer gewerkt met deze regisseur. Haar eerste rolletje was in 1997 de bekroonde film Live Flesh, met Javier Bardem in de hoofdrol als politieman die verlamd raakt. Dit was de start van een lange samenwerking.

Zo schitterde ze in de film Volver. Voor deze film was ze voor een Oscar genomineerd en won ze in Cannes de prijs voor beste actrice. Hierin speelt ze de rol van Raimunda, een moeder van een tienerdochter. In deze spannende film laat Penélope Cruz weer eens zien dat ze naast een beauty echt een serieuze en sterke actrice is. De rol zit vol kracht en mysterie.

De liefde tussen de regisseur en actrice is nog lang niet bekoeld. In juli starten ze samen met  de opnames voor de nieuwe film Dolor y Gloria. Hierin zal ze samenspelen met Antonio Banderas. De twee speelden eerder samen in Almodovars film Los Amantes Pasajeros, een film over een vlucht naar Mexico City, waarin alle passagiers en medewerkers in het vliegtuig met elkaar geconfronteerd worden.

Onze favoriete rollen

Natuurlijk is elke rol een top rol, maar sommige rollen vallen echt op. Kijk bijvoorbeeld naar haar rol in de film Vicky Christiana Barcelona, waar ze zo van de ene in de andere emotie schiet. Een hysterische rol waar ze veel lof voor kreeg en een Oscar en een BAFTA voor beste vrouwelijke bijrol in 2009.

Deze film is oa te zien via Videoland en Pathé Thuis.

Of naar haar rol als Donatella Versace in de serie American Crime Story. Hierin vertolkt ze Donatella Versace weergaloos inclusief bijpassend accent en uitspraak.

Deze serie is te zien op Netflix.

artikel gaat verder onder de foto

als Donatella Versace in American Crime Story – © Copyright 2018, FX Networks

The most important lesson I’ve learned in this business is how to say no. I have said no to a lot of temptations, and I am glad I did.

Penélope Cruz

Later dit jaar

Een paar weken geleden beleefde  de film Todos Los Saben (Everybody Knows) zijn première in Cannes als openingsfilm. Hierin is Penélope Cruz weer te zien naast haar man Javier Bardem. Deze psychologische thriller van maker Asghar Farhadi (A Seperation, The Salesman) gaat over Laura (Penélope Cruz) die met haar familie vanuit Buesnos Aires naar haar geboortedorp in Spanje afreist voor een feest. Deze familiereünie wordt abrupt onderbroken door een gebeurtenis die het leven van het personage op zijn kop zet. Deze film is op 4 oktober te zien in de bioscoop.

Naast het eerdergenoemde Dolor y Gloriazal Penélope meespelen in de actiefilm 355. De hoofdrollen worden gespeeld door vijf prachtige vrouwen, waaronder Marion Cotillard en Lupita Nyong’o.

Wist je dat:

– Penélope moeder is van 2 kinderen genaamd Leo en Luna

– Haar zusje Mónica Cruz ook actrice is

– Ze een gefortuneerde dame is. Haar fortuin wordt op 55 miljoen dollar geschat!

– De actrice de eerste Spaanse actrice is met een Oscar én een ster op de ‘Walk of Fame’ in Hollywood.

Foto boven artikel: Penélope Cruz als Virginia Vallejo in Escobar.

 

Lees verder