trailer van Phantom Thread
trailer van Phantom Thread

Phantom Thread: Daniel Day-Lewis schittert in laatste rol #TrailerTip

Dat lees je goed ja, Daniel Day-Lewis in zijn allerlaatste rol. De 60-jarige acteur heeft zijn pensioen aangekondigd, zonder aangegeven reden. Na Phantom Thread zal hij zijn werkzaamheden als acteur neerleggen. Een gemis voor de filmindustrie!

Couture Londen in de 50’s

Phantom ThreadPhantom Thread speelt zich af in het Londen van de jaren vijftig, vol glamour en couture. Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) is een beroemde kledingontwerper en is samen met zijn zus Cyril (Lesley Manville) het middelpunt van de Britse mode. Ze kleden filmsterren, vorstinnen, jonkvrouwen en socialites, allemaal in de onderscheidende stijl van The House of Woodcock.

Muze

Reynolds verslijt vrouw na vrouw – die meer als inspiratiebron en gezelschap fungeren dan als geliefde. Totdat hij Alma (Vicky Krieps) ontmoet. Alma is een jonge vastberaden vrouw, die Reynolds’ hart weet te veroveren. Hij doopt haar om tot zijn muze en gaat compleet in haar op.

“Every piece of me”

“Reynolds has made my dreams come true. And I’ve given him what he desires most in return: every piece of me,” klinkt Alma’s voice-over in de trailer. Maar deze allesverslindende liefde lijkt al snel te veranderen in een obsessie, die een verstoring veroorzaakt in Reynolds’ zorgvuldig op maat gemaakte leven.

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Daniel Day-Lewis

Hoofdrolspeler Daniel Day-Lewis is de enige acteur ooit die drie Oscars won voor Beste Acteur (My Left Foot: The Story of Christy Brown in 1990, There Will Be Blood in 2007 en Lincoln in 2013). Het is een acteur die erom bekend staat volledig op te gaan in een personage. Voorafgaand aan een draaiperiode bereidt hij zich maandenlang voor op een rol en werkt een personage helemaal uit totdat het zijn leven overneemt.

Method-acting

Ook buiten de set schijnt de method-acting-acteur in karakter te blijven. Tijdens My Left Foot (hij speelde een personage met cerebrale parese) bleef hij continu in zijn rolstoel terwijl de crew hem voerde. Bij de opnames van Lincoln stond hij erop dat de crew hem ‘Mr. President’ bleef noemen terwijl hij zelf in Kentucky-twang-accent bleef praten.

Paul Thomas Anderson

Voor Phantom Thread werkt hij opnieuw samen met There Will Be Blood-regisseur Paul Thomas Anderson. Deze werd op zijn beurt genomineerd voor zes Oscars, waaronder voor de klassieker Magnolia (1999), maar mocht er geen een verzilveren.

Phantom Thread is vanaf 1 maart in de Nederlandse bioscopen te zien.

Lees verder