Column Pim: #Snotsnol

Een meteorologisch overgangetje heeft een snotklimaat veroorzaakt. Zodra ik de kinderen maandag net niet op tijd met zakdoeken in de klas had gebracht, haastte ik me naar de koffietent.

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Drie keer per week laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer Pim aflevering 68. Alle afleveringen lees je hier.

Sniffend aan de latte.

Wat verheugde ik me na twee weken op m’n latte. Ik nam een grote slok en constateerde met een schuimsnor dat ik niks proefde. Strontverkouden droop ik af naar huis, waar ik niezend mijn mail opende. Intussen belde ik sniffend mijn moeder om te zeggen dat ik later die dag langs zou komen. ‘‘Schat, blijf asjeblieft weg met die snotteritus!’’ Oké. ‘‘Ik heb jou ook gemist, mam.’’

Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende Pim in je timeline.

We deden de snelle versie van bijpraten. Een imposante mailbox liet me even geloven dat ik plotseling succesvol was, maar tachtig procent bleek modereclame en Travelbird-aanbiedingen. Slechts één auditieoproep. Mijn oog viel op een bericht van Facebook. Drie keer doorklikken en ik zag een post van ene Emily.

#lovemyjobandhim

Een foto waarop zij, Robert en een kale man nogal uitgelaten lachen. Opeens zag ik het. Zij regisseerde mij in december, toen ik als Piet Pippa met mijn hoofd op een bakfiets vol chocoladeletters klapte. Hoort zij ook bij de docu-crew? Maar ik heb ze vorige week toch allemaal een hand gegeven? Datum en locatie lieten me weten dat deze foto vier weken geleden in Malaga is genomen. Haar onderschrift: ‘‘Heerlijk hier met deze twee. #lovemyjobandhim.’’ Vooral de hashtag maakte nog meer snot los. HIM?

Lees ook: Bofkontje

Het is nu twee slapeloze nachten later @koffietent. Ik proef weer iets. Koffie en detectivedrang! Op een servetje schrijf ik: ‘‘What would Donna do… #Suits #kuthashtags.’’

Pim 68 snotsnol

Lees verder