Pim: <i> Vaderdag </i>

Pim: Vaderdag

In plaats van boodschappen doen voor het ontbijt op bed, bezochten we Primera. Waar de kinderen een doos vulden met een zelfgemaakte stropdas, een wc-rolhouder met grappige scheettekst en een pasjesportemonnee vol artistieke verfspetters. ‘‘Voor de vetliefste papa in heel Spanje’’, of de man van Primera dat erop wilde schrijven.

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Drie keer per week laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer Pim aflevering 83. Alle afleveringen lees je hier.

Ontwaken

Het is nu Vaderdag en de kinderen liggen bij moeder in bed. Onrustige nacht. Ik heb ze lekker laten liggen. Koen slaapt nog, Nina ontwaakt langzaam en Moos kletst zachtjes tegen me aan. ‘‘Mama? Heeft papa mijn wc-rolding al?’’ Ik zeg hem dat we dat gaan vragen via Facetime.

Jeuk

‘‘Mama, wat gaan we doen vandaag?’’ Ik zeg hem dat we straks langs oma gaan. ‘‘Mama, heb jij ook een vader?’’ Ik denk na en zeg dan nee. ‘‘Waarom niet?’’ Ja, die was te verwachten. Zo’n moment waarop je als moeder denkt: vertel ik het ware verhaal of spaar ik ze met een gezellige versie. Dan klinkt Nina: ‘‘Omdat de vader van mama heel veel jeuk had. En toen heeft God hem meegenomen naar een land waar geen jeuk was. Want jeuk is heel erg, Moos.’’ Ik schiet in de lach.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

Filmkriebels

Nina vroeg een paar weken geleden aan mijn moeder voor het eerst naar haar opa. Waarop mijn moeder zei: ‘‘Je opa? Die kreeg jeuk en is vertrokken. God mag weten waar die zit.’’ Nien vatte het weer eens vol liefde op en maakte van een harteloze man een goddelijk slachtoffer. Het is Vaderdag en ik besluit het verhaal zo te laten. ‘‘Heeft onze papa ook jeuk?’’ Moos kijkt bezorgd. ‘‘Nee, papa heeft hele fijne filmkriebels, onze papa komt gewoon weer terug hoor, Moos.’’ Nina is de beste zus die je je als vragend broertje kunt wensen.

Pim 83 Vaderdag

Lees verder