Column Pim: Tuinsetje

Nina moest huilen toen ze Robert op het schoolplein zag staan. Moos zweeg terwijl hij zich aan zijn vaders been vastklampte. Koen ging in standje stoei, bleef Robert heel cool met karatemoves aanvallen.

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Drie keer per week laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer Pim aflevering 85. Alle afleveringen lees je hier.

Bierbarsloerie

Inmiddels zijn ze alweer gewend geraakt aan vader in huis. ‘‘O mam, dat vraag ik gewoon wel even aan papa.’’ Eerlijk is eerlijk, het is een feest hen blij te zien. Ze slapen nu. En wij zitten, in onze tuin en hitte.

Vreemde dagen zijn het. Tot nu toe hebben we het gehad over ouders, boodschappen, Lego en over zijn werk. En ook -my god- over mijn werk. Debbie Dot heeft Robert dus liever not. Hoe ik me zo heb kunnen verlagen tot een ‘bierbarsloerie’. Goed woord trouwens.

Sorry

Ik heb even adem gehaald en ben de aardappels op gaan zetten. Voor de stamppot andijvie. Bij dertig graden. Maar ja, hij had het zo gemist. Behalve ‘‘wit of rood?’’ hebben we niks meer gezegd. En nu zitten we hier. Enorm ontspannen in twee tuinstoelen. ‘‘Sorry.’’ Ik hoor hem wel, maar kan het niet laten: ‘‘Wat zeg je? Ik verstond je niet.’’ Hij zucht. Terecht. Maar soms ben ik ook loeder, in plaats van moeder.

En dan kust hij me. Wat? Ja. Zo heel filmisch. Hoe dan? Ik vraag het even: ‘‘Hoe dan?’’ Hij kijkt me niet aan en zegt: ‘‘Omdat ik je mis.’’ Alles in mij wil smelten. Echt. Maar de ruis in zijn zin was hoorbaar. Ik kijk hem aan en vraag het dan maar: ‘‘Ze heet Emily, hè?’’

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

Pim 85 tuinsetje

Lees verder

  • Column Pim: <i> POEP KAK SCHIJT </i>Column Pim: POEP KAK SCHIJT Nooit hardop zeggen dat het goed gaat. Vanmorgen vroeg Nina wanneer we naar papa in […]
  • Column Pim: <i>Logeren</i>Column Pim: LogerenDe Vaderdagcadeautjes hebben er bij Robert ingehakt. Tijdens de Facetime-sessie zag ik […]
  • Column Pim: <i>Adios</i>Column Pim: AdiosTerwijl Jelle en Dominique ‘‘Afscheid’’ van Volumia karaoken, tettert mijn schoonzus […]