Pim: Adios (1)
Pim: Adios (1)

Column Pim: Adios

Terwijl Jelle en Dominique ‘‘Afscheid’’ van Volumia karaoken, tettert mijn schoonzus Elly weer een of andere wijsheid in mijn oor. ‘‘Als de man het nest verlaat, komt het door een vrouwendaad.’’

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Drie keer per week laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer Pim aflevering 51. Alle afleveringen lees je hier.

Waar is de wijn?

Ik laat haar in eigen dichtbundel gaarkoken. Wat een trekzalf, deze vrouw. Waar is de wijn? Ze pruttelt nog iets over dat ik Robert nooit serieus heb genomen in zijn werk. Ja, van je schoonzus moet je het hebben. In je eigen tuin, tijdens het afscheidsfeest van je man, die je vanaf maandag zeven maanden moet missen. Waar is de witte wijn?!

Lees ook: Ultimatum.

Irritant mooie benen

Robert praat met drie collega’s, waaronder een vrouw met irritant mooie benen. Ik ken haar niet, maar al bracht ze drie keer per jaar voedselboxen naar Afrika, ik mag haar niet. Lola, de nieuwe oppas, speelt Twister met Koen en Moos. Ze is leuk. Mijn moeder drinkt port en zit in de beste tuinstoel. Nina kamt haar haren. ‘‘Mama, oma heeft veel meer haren als jou!’’ Waar is die godvergeten wijn?

Leuk El, dank je wel

De karaokemicrofoon piept. Elly-Gezellie vraagt de aandacht. Robert wenkt me, neemt me mee naar voren. Hij pakt mijn hand, ik het glas port van mam. Elly wenst haar broer een succesvol, rijk avontuur en overhandigt hem een sleutelhanger. Met tekst uiteraard: ‘‘Laat je hart vrij kloppen en je door niemand stoppen.’’ Ze negeert mij aan Roberts zij. Mooi he, dat talent voor subtiliteit. ‘‘Leuk, El. Dank je wel.’’ Kom maar weer door met die karaoke.

Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende Pim in je timeline.

Pim: Adios (1)

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]