Pim
Pim

Pim: de speech

De Sangria én de borrelnootjes zijn inmiddels op. Gelukkig is er altijd genoeg wijn -uiteraard- en zijn er nog zat bitterballen waar iedereen zijn bek aan kan branden.

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Drie keer per week laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer Pim aflevering 52. Alle afleveringen lees je hier.

Speechen?!

Mijn moeder zit aan haar vierde portje en heeft het over inlegkruisjes, Albert Verlinde en voetschimmel. Ze moet zo maar eens naar bed, dit is voor niemand prettig. Pets! Hand op mijn achterwerk. Schrik me de blubber. ‘‘En Pimpom? Wat ga jij zo lopen speechen aan je mannetje?’’ Jelle de grapjas. ‘‘Ik kan niet speechen.’’ Dominique komt erbij en duwt me naar voren. ‘‘Pim, je kan Robert niet laten gaan zonder hem wat woorden mee te geven.’’

Lees ook deel 1 van de afscheidsfuif: Adios.

Huilen met snot en kwijl

Maar een rolletje Mentos voor onderweg is toch ook goed? Van speechen moet ik huilen met snot en kwijl en zo. Al gaat het over kwark, ik kan er niet tegen. Jelle duwt de microfoon in mijn handen. Robert ziet me, zijn ogen worden groot. Het valt stil. Een plotselinge windvlaag glipt onder mijn jurkje, ballonnen waaien weg en er komt een slinger naar beneden zetten. Een teken, dit is geen goed plan.

Bitterballuhuhu

Mijn neus kriebelt al, maar daar ga ik: ‘‘Nou. Schat, ik… Spanje! Straks. Veel plezier. (en daar zijn de eerste waterlanders) Succes ook. (en de snottebellen) Geen zorgen. Ook. Niet. (het snikken zet in) En er zijn nog heel veel bitterballuhuhuhuhuhuhu…’’ Robert pakt me vast. Fluistert liefdevol in mijn oor: ‘‘Hoe lief. Je kan helemaal niet speechen. En doe je het. Speciaal voor mij. Dank je wel.’’

Volg Girls in Film op Facebook of Instagram.

Pim - handtekening

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]