Pim 59 Slagroomgesprek
Pim 59 Slagroomgesprek

Column Pim: Slagroomgesprek

Hij belt me en zegt dat het stil is zonder mij. Hoor ik nou een opluchting in Roberts stem? Ik maak geluid, dat weet ik ook wel. Ik praat, zeur, vloek, denk en zing hardop. Dat laatste niet per se mooi ook, of zo. Dus het zal in Andalusië zeker stiller zijn.

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Drie keer per week laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer Pim aflevering 59. Alle afleveringen lees je hier.

‘Wat heerlijk voor je.’

Dat hij de kinderen mist, zegt hij ook. Dat klinkt wel warm. ‘‘En hoe gaan de opnames?’’ Met deze vraag ontkurk ik een fles bubbels. Euforisch vertelt hij met veel ‘ZO te gek!’ en ‘ZO waanzinnig!’. Dat het weer meewerkt, de crew zo hecht is en dat hij twee kilo kwijt is door het gezonde eten daar. Dat hij veel leert en hartstikke bruin wordt. Het eerste wat in mij opkomt is ‘ZO onaardig!’. Gelukkig is ontkennen een van mijn talenten: ‘‘Schat, wat heerlijk voor je.’’ Ik loop naar de koelkast en trek een appeltaart tevoorschijn. En een slagroomspuit. ‘‘Echt, Pim. Het is hier hemels.’’ Joe, hier ook.

Oh niks…

-PGRGRGRGRGRGRGRGRGRGRGRGRRR-

‘‘Wat hoor ik nou?’’ Wat je hoort, Robert van der Wetering, is jouw vrouw die niet wil horen dat jij daar zonder haar gelukkiger bent. Ze wil horen dat je jezelf volvreet van de heimwee en dat je niet kan wachten tot ze over twee weken langskomt. En dat je haar dan bruut zal nemen. ‘‘O, niks. Dat was het koffiezetapparaat.’’ Als twee vreemden hangen we op.

Ik eet slagroom met een beetje appeltaart. En installeer de tinder-app. Die ik over zes minuten weer zal verwijderen, don’t worry.

Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende Pim in je timeline.

Pim 59 Slagroomgesprek

Lees verder