Column Pim: Vacature

Kijken of ze die rode wijnvlek eruit hebben gekregen. Terwijl ik fiets, op weg naar de stomerij, denk ik terug aan de date. Dominique is verliefd. Tot over de enorme oren van die Erik. Dat het tussen mij en Wester niks werd, vinden ze jammer. Do vergeet soms dat ik nog best een potje getrouwd ben. Al is the husband ver te zoeken.

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Drie keer per week laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer Pim aflevering 74. Alle afleveringen lees je hier.

‘Bel ik gelegen?’

Terwijl ik de fiets parkeer gaat mijn telefoon. ‘‘Met Jessica. Van Dotter. Bel ik gelegen?’’ Ligt eraan Jessica, is het leuk? ‘‘Je hebt ooit bij ons gesolliciteerd, dat klopt toch?’’ Dotter…? Daar was iets mee. ‘‘We zijn op zoek naar een nieuwe Debbie en…’’ Er rijdt een motor voorbij. Weg is hele Jessica. Na de motor klinken sirenes van ambulance en brandweer. Dan maar schreeuwen of ze het op de mail wil zetten. Zal ze doen, hoor ik nog net. En we hangen op. Debbie…? Geen flauw idee. Eerst die jurk maar halen.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

Debbie Dot

Bij de ingang van de stomerij hangt een poster van een bruin café. Debbie Dot, nu weet ik het weer. Het gezicht van Café Dotter. Lees: actrice met pruik, boezem en snerpende stem achter de bar. Goed betaald, maar the Oscars waren nimmer zo ver. Echt een vlek op je CV.

Lees ook: Banketpoes

PIEP

De vlek op de jurk is eruit. Top. ‘‘Mag ik pinnen?’’ PIEP. Nog een keer. PIEP. Onvoldoende saldo. Tsja, geen man, geen werk, geen geld. Kak, het is vast een teken. Help. Is Debbie Dot mijn lot? Dat lijkt me een slecht plot. Or not?

Pim 74 Vacature

 

Lees verder

  • Column Pim: <i> Maak me gek </i>Column Pim: Maak me gek Dat je na jarenlang verzet, ontkenning en artistiek doen, toch moet toegeven dat je […]
  • Column Pim: <i> Roze Tulp </i>Column Pim: Roze Tulp Robert is weg. Feest gevierd, tranen gelaten, zoenen gekust, armen gezwaaid, vliegtuig […]
  • Column Pim: <i> Opstijgen </i>Column Pim: Opstijgen Ik dacht: ‘‘Schouders eronder, Pim. Pruik op en borrels schenken. Debby Dot is je enige […]