Column Pim: dotdag

Gisteren stond ik op de bloedhete set van een nieuwe speelfilm. Een bijrol, tien zinnen tekst. Tof, dacht ik. De visagist knapte me erg knap op en ik werd gehaald voor een doorloop.

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Drie keer per week laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer Pim aflevering 76. Alle afleveringen lees je hier.

Change of plans

De regisseur gaf me een hand en liet mij via de opnameleider weten, dat hij ’s nachts iets anders bedacht had. Dat de tekst leuker zou werken als het gezegd werd door een man. Voel je ‘m? De opnameleider knikte en gaf mij een blikje medelijden.

Op zoek

Er werd een assistent in de make-up gezet, die plotseling zijn debuut zou maken als acteur. Ik mocht gaan: ‘‘Ja, lullig. Wel gewoon factureren, hoor!’’ Fijn, maar spelen had leuker geweest. Op zich, qua actrice. Op weg naar huis zocht ik kauwgum en doorzettingsvermogen.

Lees ook: Vacature

Café Dotter

Mijn moeder belde. En ma heeft altijd hele zachte teksten: ‘‘Kind, zoek dan ook een normale baan! Of niet, maar kies dan voor die Debbie Dot. Verdien je ook geld met verkleden. Maar dan leuk, met een pruik op je harses en een beetje borrels schenken terwijl je Hazes zingt. As ik jouw goeie stelten nog had, wist ik het wel. Staan, gaan en tappen met schuine grappen.’’

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Ja, de rol van Debbie Dot had mijn moeder goed gestaan. Maar mij? Morgen ga ik met Dominique maar eens een kijkje nemen bij café Dotter. Incognito. Als klanten. Zuipsloeries. Kijken naar de huidige mevrouw Dot. Het heet officieel toch ook acteren. Maar dan met alcohol. Misschien helemaal zo gek nog niet.

Pim - handtekening

Lees verder

  • Column Pim: <i> Smelt </i>Column Pim: Smelt Waar Nina liefdevol twee zoute dropogen in de sneeuwbal duwde, plakte ik tien centimeter […]
  • Column Pim: <i> Pumps & Tapas </i>Column Pim: Pumps & Tapas Crostini’s, garnalen, salsa, calamares en gehaktballetjes. Ik lik mijn vingers af. […]
  • Column Pim: <i>winst</i>Column Pim: winst‘‘Bent u Mevrouw Pim Pretty Gorgeous?’’ De vrouw zegt het alsof ze een prijs uitreikt. […]