Kontputten – Pim aflevering 2

“Heb ik nou putten in mijn kont?” Je kan er naar blijven kijken, maar ze gaan echt niet weg omdat je vol ongeloof naar je achterwerk staat te staren in een spiegel.

Naast acteren, drie kinderen, een man en een therapie, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. In een wekelijkse column laat ze weten of dat een beetje lukt. Op zijn Pims.

Voor de draaidag van morgen staat een halve naaktscène gepland. Ik zet de douche heter en laat de boel goed beslaan. Soms is het beter alles te ontkennen. Afdrogen, verstoppen en zorgen dat de kinderen op tijd op school komen. Op het schoolplein kijken moeders me net iets te blij aan. Mijn hersens kraken en net als het woordje ‘kinderboerderij’ het gat in mijn hoofd vult, duwt de moeder van Rainbow Janice -ja, zo heet ze echt- een zitverhoger in mijn handen. “Veel plezier en geweldig dat jij kunt rijden.” Kakkerdekut. Helemaal vergeten. Mijn inwendige agenda bladert als een malle en zegt mij dat het mogelijk is. Dat ik als moeder kan slagen voor deze flexibiliteitstest en kan scoren op de ladder van best-parent-ever.

Ook interessant

Pim aflevering 3

Fakkaf – Pim aflevering 3

Ik pleeg twee telefoontjes en doe stoer tegen juf over de keuze voor pumps aantrekken naar een kinderboerderij. “Actrices kunnen dat”, zegt ze op ongrijpbare toon. Ik weet nooit zo goed wat ik daar mee moet. Een kwartier later rij ik richting dierenpoepland en zie in de achteruitkijkspiegel drie meiden zitten, mijn Nina in het midden. Dan zegt Rainbow Janice: “Mijn moeder is al veertien!” Ik laat haar vals en rustig weten dat ze waarschijnlijk ‘veertig’ bedoelt. “O ja, veertig, want ik kan haar bloedvaten al zien!”

“Wat is er mama?”

Bij Rainbow Janice thuis is alles van kwark, gok ik dan maar. Dan kijk ik naar mezelf in de achteruitkijkspiegel. Acuut schiet mijn voet op de rem, midden op de Hoofdweg. Onverantwoord, helemaal waar. “Wat is er mama?” Wat er is? Er steken zes grijze haren uit mijn hoofd! Zwaaiend, alsof het leuk moet zijn. Bam, daar is het beeld van de kontputten, zo terug op mijn netvlies. Wat is dit voor dag? Nina: “Ik kan jouw bloedvaten ook al zien, mama, dus jij bent ook veertig!” met als slotzin de genadeklap: “Maar mam, dan ga je toch al bijna dood?”


De dag duurt lang. Heel lang. Na schooltijd breng ik Nina en de tweeling naar mijn schoonouders met een korte mededeling: “Deze zijn de komende 24 uur jullie verantwoordelijkheid, ik ga een fles wijn opentrekken. En niet voor de lol.”

Ik ga een fles wijn opentrekken. En niet voor de lol.

Pim


Ik heb kontputten, kinderen zien mijn bloedvaten en verwachten ieder moment een uitnodiging voor mijn begrafenispartijtje. Nou, ik ga echt niet lopen koekhappen. Ga ik niet doen. Er is genoeg gehapt. Uit mijn kont nog wel. Ik ga drinken. En morgen ga ik heus wel zwaarbewapend met een portie geforceerde zelfverzekerdheid een halve naaktscène spelen. Dat durf ik heus. Wel.

Aflevering 1 van Pim ‘Bakpoes’ lees je hier.

Pim handtekening

Like Girls in Film op Facebook om  nooit een aflevering te missen.

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]