Pim
Pim

Column Pim: Lange Vinger

Jelle belde. Mijn moeder is gestruikeld over een pantoffel. En een pantoffel is geen slof, vindt zij. Jelle vroeg of ik wil komen, ze heeft niks, maar hij krijgt haar niet rustig. Iets over een aanslag en lange vingers. ‘‘Ik kom eraan.’’

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Drie keer per week laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer Pim aflevering 33. Alle afleveringen lees je hier.

Kutknot met glitter-rollator

Tref mijn moeder woest in haar stoel. ‘‘Ik had wel dood kennen wezen! En dat wist ze!’’ Ik ga naast haar zitten, pak haar hand en vraag wie ze met ze bedoelt.

Ook interessant

Pim

Column Pim: Smelt

‘‘Zij van kamer 35. Met die kutknot en glitter-rollator!’’ Ik vraag haar niet te vloeken en hoor haar vertellen dat ze lange vingers wilde kopen en struikelde over een grijze pantoffel. Maat 46. ‘‘Mam, dat is een mannenpantoffel, je kunt niet zomaar mensen beschuldigen.’’ Maar mijn moeder weet het zeker: Kutknot wilde haar dood hebben. ‘‘Mam, please. Heb je al aan Jelle gevraagd of iemand zijn slof kwijt is?’’ Ik krijg een felle blik. ‘‘Pantoffel!’’

Volg Girls in Film op Facebook. Dan verschijnt de nieuwe Pim in je timeline.

Leo’s Lange Vinger

Ik zucht, Jelle komt binnen. ‘‘Nou, ik ben d’r achter hoor, Rietje Pruim. Pantoffeltje is van Meneer Leo. En waar ging u ook alweer lopen te vallen?’’ Mijn moeder krijgt een kleur. Ze weet het weer. ‘‘Nou, Leo’s lange vinger…’’ Ik stop mijn eigen vingers in mijn oren en zing La-La-La-La. Heel hard. Hier ben ik dan make-uploos de deur voor uitgerend.

Pim - handtekening

Lees verder