Column Pim: Meevaller

Hij stond er suikervrij en onderbroekloos in een linnen gewaad, dankbaar voor het bestaan van verse vijgen. Net toen ik in mijn broek wilde piesen van wanhoop, werd ik vannacht wakker. Blijkbaar ben ik echt bang voor de nieuwe Robert.

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Drie keer per week laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer Pim aflevering 37. Alle afleveringen lees je hier.

You’re back! So bek us!

Maar nu is het echt zover, ik sta op Schiphol. Naast mij twee pubermeisjes met een spandoek. Ik probeer de tekst te lezen, maar ze bewegen teveel. Door gegiechel en de Red Bull, denk ik. Naast hen een man met een lullig bosje bloemen, de Jumbo-sticker nog op het folie.

Daar is de eerste thuiskomer: een veel te bruine rimpelvrouw met zonnebril, op doorreis naar de zonnebank. Dan luid gegil. Jawel, twee Justin Biebers lopen richting de meisjes, die het spandoek nu omhoog houden: “You’re back! So bek us!” En dat doen ze. Afkeurende blikken van omstanders, mij lijkt het heerlijk.

Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende Pim in je timeline.

Totaal herkenbare gek

Next: een oude man die de bloemenmeneer begroet met drie kussen op zijn wang. Ze doen onhandig met de bloemen. Een zoon die zijn vader ophaalt, gok ik. Ontroerend wel. En dan grijpt een of andere gek me vast.

Die gek blijkt mijn man te zijn, totaal herkenbaar in een spijkerbroek, met boven de broekrand een randje boxer. Hij lacht, ik ook. In de auto geen woord over verse vijgen en hij zegt trek te hebben in wijn en suikerpinda’s. Hoera! Enorme meevaller, zeg ik dan weer. Maar wat is er dan eigenlijk wel veranderd? Ja, daar kom ik vast nog achter, vrees ik.

Pim Meevaller

Lees verder