Pim
Pim

Column Pim: Schildpad

Nou. Do heeft een tattoo. En ik ook. (#kakkerdekut) De Riesling viel dwars en overmoedig en nu heb ik dus een schildpad op mijn rug. Ergens tussen mijn schouderbladen. Do stond te klappen van opwinding, ik voelde hoe mijn onderbuik en verstand hun relatie beëindigden.

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Drie keer per week laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer Pim aflevering 46. Alle afleveringen lees je hier.

Toch doen oen.

Hoezo toch doen, oen? Die Duitse inktkunstenaar had zo’n diepe, fijne stem. Geen flauw idee wat hij precies zei, maar ik gleed zo die stoel in. Misschien een goed punt voor mijn volgende Vera-sessie: zelfbeheersing. O my God, what have I done?! Robert wordt gek. En niet van verlangen. Op mijn rug ook! Daar gaan alle toekomstige bedscènes met Egbert Jan en Benja. Wie wil er nou een schildpad in bed? Ik ben misselijk.

Kein einziger Mensch!

Do zit stralend naast me aan een Milchkaffee. Helemaal blij met haar hartje en ratelend over de zin van de tattoo in het algemeen.

Ook interessant

Pim

Column Pim: Tattoo

Ik staar naar buiten. Al die mensen. Wie van hen zou er nog meer een schildpadje op z’n rug hebben? Kein einziger Mensch! Wat ben ik voor droeftoeter? Wel een vette choreografie trouwens. Als al die mensen figuranten op een set zouden zijn, is het een knap staaltje werk. Het ritme van de fietsers, wandelaars, vogels, honden, kinderen, auto’s. Allemaal in en uit beeld bewegend. ‘‘Hier sipkip, weet je waar een schildpad voor staat?’’ Do heeft zitten googlen, ik durf niet te luisteren. ‘‘Voor een lang leven!’’ Ook dat nog. Joepie. Lang leve mijn lange leven met die Schildkröte.

Pim - handtekening

Lees verder

  • Column Pim: <i> Piemelfriemel </i>Column Pim: Piemelfriemel De Hollandse regen klettert tegen het raam, ik ontwaak weer in eigen bed. R.I.P. dear […]
  • Column Pim: <i> Opera </i>Column Pim: Opera Hou je vast, ik zit in de Stopera. Op rode pluche naast Frits Bolkestein. Die leeft nog, […]
  • Column Pim: <i> Tuinsetje </i>Column Pim: Tuinsetje Nina moest huilen toen ze Robert op het schoolplein zag staan. Moos zweeg terwijl hij […]