Pim aflevering 28
Pim aflevering 28

Column Pim: Schuldklier

Vera luisterde vijftien dure minuten naar een onverwachtse monoloog over mijn schuldgevoel. Dat Robert op zoek is naar innerlijke rust, omdat ik hem geen rust geef. Niet genoeg. Ik ben gedoe, een project. Dat soort teksten. Na dat labiele kwartier brak Vera in: ‘‘Je hebt last van je schuldklier. Dat komt vaker voor.’’ (Nee, dat ik niet een beetje uniek een zeldzame aandoening loop te hebben).

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Drie keer per week laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer Pim aflevering 28. Alle afleveringen lees je hier.

Het is mijn schuld…

Dat, mocht deze gezellige fase leiden tot een scheiding, het allemaal mijn schuld is, vind ik, omdat…bla bla bla…zo’n waslijst aan teleurstellende eigenschappen. Schuldgevoel. En dat ik het volgens Vera mag zien als authenticiteit en mezelf niet moet vergeten. Ahum. Kuch. Frons.

Teleurstellend met een reden

Maar ben ik niet dagelijks ontzettend met mezelf bezig? Met een mislukt actrice zijn, onhandige moeder, hysterische vrouw…bla bla bla…zo’n waslijst aan teleurstellende persoonlijkheden? Volgens Vera niet. En mocht dat wel zo zijn, dan heeft dat redenen. Heerlijk, je ouders de schuld geven van je mislukte opvoeding en de consequenties voor je toekomst. Gaan Nina, Koen en Moos ook doen later. Joepie.

Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende Pim in je timeline.

Een schone lei

MAAR: Ik mag me dus niet schuldig voelen over het feit dat Robert in Spanje op zoek is naar een schone lei, ziel en darmen. Of een uitgebalanceerde yoga-instructrice. En ook niet over mijn flirten met de zelfmakende pizza-vader uit Monkey Town. Die inmiddels mijn nummer heeft, maar dat is dan weer de schuld van de megazoete limo die middag. Het kost wat, zo’n therapie, maar dan heb je ook wel iets. Last van m’n schuldklier.

Pim - handtekening

Lees verder