Pim
Pim

Column Pim: Smelt

Waar Nina liefdevol twee zoute dropogen in de sneeuwbal duwde, plakte ik tien centimeter daaronder een stuk rode appel. Ik ga, ook als sneeuwpop, graag voor rood gestifte lippen. Duh. Koen kwam aan met mijn omslagdoek en Moos gaf me bij gebrek aan een wortel een gemberneus. Voilà: sneeuw-mama.

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Drie keer per week laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer Pim aflevering 32. Alle afleveringen lees je hier.

Winter Weekend Pret

En toen zei Nina: ‘‘Nu maken we papa, mam. Dan kunnen jullie zoenen!’’ Alle drie keihard giechelend. Ja, het was een heuglijk winters weekend. Nog half slapend scrol ik door de foto’s op m’n telefoon. De zon spiekt door het versleten rolgordijn. Half acht al, ik moet nog broodtrommels vullen.

Volg Girls in Film op Facebook. Dan verschijnt de nieuwe Pim in je timeline.

Situatie Mama plet Papa

Beneden een gil. Moos rent naar boven en roept: ‘‘Mama! Papa heeft je geplet!’’

Ook interessant

Pim aflevering 31

Column Pim: Liatorp

Nina klinkt er als een deskundige achteraan: ‘‘Helemaal niet! Ze zijn het gewoon aan het doen, Moos. Maar dat snap jij nog niet.’’ Ik til Moos naar beneden, waar Nina en Koen naar buiten staan te kijken. De dooiende versies van papa- en mamasneeuwpop voldoen inderdaad niet helemaal aan de kinderkijkwijzer. Een gemberneus omlaag gezakt en een appel-mond wat ongelukkig dichtbij … nou ja. Dat. De omslagdoek bedekt de boel gelukkig nog een beetje. Het is een treurig gezicht en tegelijkertijd … opwindend.

Als de zon schijnt in de winter, groeit de lente

Goed. ‘‘De zon schijnt, jongens. Dan smelt de boel.’’, zeg ik gauw. Koen pakt mijn hand. ‘‘Dat geeft niet hoor, mama. Want als de zon schijnt in de winter, groeit de lente.’’ En… SMELT, ja. Laat de lente in godsnaam groeien. Heel graag.

Pim - handtekening

Lees verder

  • Pim: <i> Vaderdag </i>Pim: Vaderdag In plaats van boodschappen doen voor het ontbijt op bed, bezochten we Primera. Waar de […]
  • Column Pim: <i>Slimpie</i>Column Pim: Slimpie‘‘Deze, deze en deze. En Bumpie.’’ Nina’s opvangcentrum aan Ikeaknuffels moet ook mee […]
  • Column Pim: <i>Logeren</i>Column Pim: LogerenDe Vaderdagcadeautjes hebben er bij Robert ingehakt. Tijdens de Facetime-sessie zag ik […]