Pip Pellens: <i>‘Als je jong bent wil je altijd oudere rollen spelen.’</i>
favoriete films en series van Pip Pellens

Pip Pellens: ‘Als je jong bent wil je altijd oudere rollen spelen.’

Ze won dit jaar de Televizier Talent Award. En terecht, want Pip Pellens kan dansen, presenteren, jureren én acteren. Dat laatste doet ze vanaf deze week weer in haar nieuwe film Tuintje in mijn Hart. What’s next… een carrière move naar Hollywood? Ik vroeg het haar voor Girls in Film.

1. Wat was er zo leuk aan spelen in Tuintje in mijn Hart?

“De film is opgenomen in Suriname en ik mocht daar anderhalve maand naartoe om te filmen, wat te gek was. Het weer is er helemaal da bomb, de natuur is prachtig en we waren daar met een superleuke cast. Het klikte zo ontzettend goed, ik denk dat je dat wel terugziet in de film. Als je jong bent, wil je altijd oudere rollen spelen en ook eens een keer trouwen en zwanger zijn. Nu speel ik iemand van mijn eigen leeftijd die zwanger raakt, dat vond ik wel grappig. Mijn personage Wonnie loopt stage in Suriname en is erg van het uitgaan en dansen, zoals de stagiaires dat daar doen. Alleen heeft ze wel iets meer gedaan dan dansen, en nu is ze dus zwanger, alleen weet ze niet van wie.”

Big Surinam family!!

A post shared by Pip Pellens (@pippellens) on

2. Ben je bewust gestopt met GTST om je verder te kunnen ontwikkelen?

“Ja absoluut, het was fijn om een vaste baan te hebben bij Goede Tijden, maar je kunt er niet heel veel naast doen qua werk. Op een gegeven moment heb ik mezelf afgevraagd: ‘Durf ik die vastigheid op te geven en te kiezen voor nieuwe, spannende projecten?’ Het antwoord was ‘ja’, dus ik heb die sprong gewaagd. Dat heeft heel goed uitgepakt, want ik heb al veel toffe dingen mogen doen, zoals shows jureren, presenteren en verschillende rollen gespeeld, waaronder deze.”

3. Wat vind je het leukst: acteren, presenteren, jureren of dansen?

“Ik heb daar nooit een antwoord op, ik vind het entertainen an sich gewoon heel erg leuk. Dan maakt het dus niet zo veel uit wat ik precies doe, die afwisseling maakt mijn werk juist interessant. Al wil ik me de komende tijd wel weer meer focussen op het acteren. Het lijkt me te gek om een keer een goede actiefilm te maken, met allemaal onmogelijke stunts waar ik flink voor moet trainen.”

Volg Girls in Film op Facebook voor meer interviews met acteurs en makers in je timeline.

4. Hoe voelde het om beloond te worden met een Televizier Talent Award?

“Dat was een onwijze eer, vooral omdat het een publieksprijs is. Al was ik wel een beetje bang dat als je zoiets wint dat je dan nooit meer werk krijgt. Je hoort dat vaak van mensen die een Gouden Kalf winnen, dat ze het jaar daarop geen rollen hebben omdat iedereen denkt: die zal wel te druk of te duur zijn. Gelukkig is dat bij mij honderd procent meegevallen, en ik ben ook met allerlei nieuwe, interessante dingen bezig.”

When you're with the people you love!! #televizier #beauty's

A post shared by Pip Pellens (@pippellens) on

5. Nooit over gedacht om samen met je vriend (acteur Pim Wessels) een tijdje naar LA te gaan?

“Toevallig hebben we het daar wel eens over gehad, omdat een vriend van ons heel graag naar Amerika wil. Een jaar of twee, drie terug zeiden wij tegen elkaar: ‘We gaan gewoon naar Amerika, laten we het doen!’ Maar toen kwamen er weer allemaal leuke projecten op ons pad. Daarom denk ik nu: Laten we eerst Nederland maar eens veroveren, Amerika komt misschien daarna wel. Als Trump ons tenminste toelaat…”

Tuintje in mijn Hart is vanaf 2 maart in de bioscoop.

Afbeelding boven artikel: Pip Pellens en Fockeline Ouwerkerk in Tuintje in mijn Hart (2017)

Lees verder