pitch perfect 3
pitch perfect 3

Pitch Perfect 3: het laatste aca-chapter #GiFkijkt

Je weet dat je naar een Pitch Perfect film kijkt wanneer openingstune a capella wordt gezongen. De Barden Bella’s zijn terug. Weliswaar niet meer in de college banken, maar hun zangkunsten zijn nog net zo mooi.

Leven na de universiteit

In Pitch Perfect 3 (nu te zien in de bioscoop) zijn de meiden van de universiteit uitgegroeid tot jonge vrouwen die iets van het leven proberen te maken. Zo werkt jaagt Chloe (Brittany Murphy) haar droom na om dierenarts te worden, heeft Fat Amy (Rebel Wilson) haar eigen one-woman-show op Times Square als Fat Amy Winehouse en werkt hoofdrolspeelster Beca (Anna Kendrick) als producer bij een of andere lompe rapper. Maar, je bent geen echte Barden Bella als het zingen niet zou blijven trekken.

Bella’s on tour

En dus besluiten de Bella’s om een laatste keer samen te komen om hun zangkunsten te bundelen. Dit keer krijgen ze de kans om op tournee te gaan door Europa

Dj Khaled

(wat overigens allemaal werd opgenomen in Atlanta) met de tour van de USO: United Service Organizations. Daar moeten ze het verrassend genoeg niet opnemen tegen a capella groepen, maar bands met echte muziekinstrumenten. “Aca-scuse me?!”. De alternatieve rockchicks ‘Evermoist’, een groep countryboys en een hiphop groep. De winnaar mag in het voorprogramma staan van niemand minder dan DJ Khaled, die in de film zichzelf speelt. Gaan de Bella’s hun succes uit de vorige film evenaren?

Vermakelijke popcornfilm

Eerlijk: het is een commerciële popcornfilm met weinig diepgang. Maar daarbij is het ook zeker een vermakelijke film waarbij de cast goed op elkaar is ingespeeld. Hoewel Rebel Wilson normaliter uitblinkt in de Pitch Perfect franchise, heb ik dit keer vooral het meest gelachen om het duo Gail (Elizabeth Banks) en John (John Michael Higgins) met hun onsympathieke commentaren waar helemaal niemand op zich te wachten.

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

De kracht van zang

De hoogtepunten uit de film zijn toch wel de momenten waarop de Bella’s samen zingen. Het is ook duidelijk de kracht van Pitch Perfect. Alle actrices zijn ook gewoon echt goede zangeressen, die hele toffe covers en mashups zingen van je favoriete liedjes.

The Future is Female

Wat ook leuk is: de film is haast compleet gemaakt door een vrouwelijk team. Een vrouwelijke hoofdcast, vrouwelijke regisseur (Trish Sie) en schrijver (Kay Cannon). Daarbij heeft Elizabeth Banks naast een acteerrol nu ook de rol van uitvoerend producent op zich genomen. Zij regisseerde boven het tweede deel van de film. De thema’s die zij graag naar voren laten komen zijn girlpower, vriendschap, teamwork, en dat je kan bereiken wat je wilt zolang je er voor gaat. Een boodschap waar wij compleet achter staan!

Pitch Perfect 3 is nu te zien in de bioscoop. Bekijk hier de trailer.

Lees verder