cursus storytelling
cursus storytelling

Pixar lanceert gratis online cursus Storytelling

Al sinds 2015 werkt Pixar samen met KhanAcademy.org. Dat is een organisatie die online gratis lessen aanbiedt – van psychologie tot kunstgeschiedenis – en Pixar in a Box. Als je altijd al een kijkje hebt willen nemen in hun animatiekeuken, is dit je kans. Er zijn in totaal dertien onderwerpen waar je wat over kunt leren. Die lopen uiteen van de basis van animatie, tot virtuele camera’s en de wetenschap van kleur.

Pixar in a Box

Je vindt de lessen via PixarInABox.org. Alles is opgenomen in het Pixar hoofdkantoor in Californië. De lessen worden gegeven door o.a. kunstenaars, wetenschappers, schrijvers en programmeurs van Pixar. Er is dus voor iedereen wel een categorie om van te leren. Daarnaast worden ook veel voorbeelden uit de eigen films gebruikt. Zo wordt geïllustreerd hoe problemen zijn opgelost en nieuwe technieken ontwikkeld.

The Art of Storytelling

Vanaf deze week is daar de cursus The Art of Storytelling bijgekomen. Volgens Pixar zijn wij allemaal van nature verhalenvertellers. Maar hoe maak je van jouw eigen ervaringen een film? Elke les bevat vijf video’s en vijf opdrachten. De eerste daarvan, ‘We Are All Storytellers‘ staat al online. Hou PixarInABox.org dus goed in de gaten voor meer. Ondertussen kan je natuurlijk de tientallen andere lessen over de wereld van Pixar bekijken.

Tip:

Wil je meer weten over de geschiedenis van Pixar, kijk dan de documentaire The Pixar Story op Netflix. Hier kom je er onder andere achter hoe Steve Jobs de eigenaar werd en hoe Disney 3D animatie leerde te waarderen.

pixar in a box 3

Foto boven artikel: Up © Disney/Pixar.

Lees verder