Telefilms 2017: de première van Terugkeer van de Wespendief

Op maandagavond 6 maart 2017 was de VUE bioscoop in Hilversum het decor van Telefilms 2017. Een evenement waarbij de feestelijke premières van zes films plaatsvinden die je vanaf 22 maart wekelijks op tv kunt zien. Een groene loper ligt klaar om de acteurs, actrices en makers te verwelkomen en de pers druppelt een voor een naar binnen. En wij dus ook.

Op de groene loper

Samen met Samya loop ik richting het persvak om sfeerimpressies te maken en interviews af te nemen. Rechts van ons staan de fotografen en links van ons de verslaggevers van verschillende programma’s. Wij interviewen Sanne Langelaar en Benja Bruijning. Zij spelen in de hoofdrol in de film De Terugkeer van de Wespendief die wij gaan zien. Deze interviews vind je binnenkort op onze site.

première terugkeer van de wespendief
Benja Bruijning en Sanne Langelaar spelen de hoofdrol in De Terugkeer van de Wespendief.

‘Hé, dat is een tijd geleden!’

Na de groene loper gaan de acteurs en makers naar het walking dinner. Per film is er een tafel, maar al snel lopen de acteurs en makers door elkaar heen en vertellen ze over hun films. De één is naar Cambodja geweest, de ander heeft gewoon in Nederland gedraaid. ‘Hé! Hoe gaat het met jou?’, ‘Met welke projecten ben je bezig?’, ‘Dat is een tijd geleden!’. Tussen de hamburgertjes, kipspiesjes en glazen champagne wordt er volop geklets over nieuwe projecten, de aanstaande verkiezingen en over de films. En uiteraard worden er tussen de gesprekken door foto’s gemaakt voor promotie of social media.

Volg Girls in Film op Facebook voor meer rode loper nieuws. 

Tijd voor het belangrijkste; de film.

Na het walking dinner gaan de bioscopen zalen open  en gaat iedereen naar de film van hun keuze. Samya en ik gaan naar De Terugkeer van de Wespendief van Stanley Kolk. René Mioch trapt af met een kort woordje voor de film. Vervolgens zingt de 16-jarige Gabbi Lieve de titelsong en we zijn meteen in de stemming. Misschien kunnen we haar in de toekomst nog wel aan onze Spotify Playlist met filmmuziek van vrouwelijke artiesten toevoegen. Waar de film over gaat en wat we ervan vonden, lees je binnenkort.

première terugkeer van de wespendief

Eerste film als regisseur.

Na afloop van de film is er applaus voor de makers. Terecht wat ons betreft. Al snel heb ik de regisseur Stanley Kolk voor me staan die heel gelukkig wordt van de complimenten die Samya en ik aan hem geven. Het is zijn allereerste film als regisseur en dan dit neerzetten beloofd veel voor de toekomst.

Ben je ondertussen benieuwd geworden naar de film? Zet maar in je agenda: woensdag 22 maart om 20.30 op NPO3: De Terugkeer van de Wespendief.

Lees verder