bij de Berlinale
bij de Berlinale

Bij de Berlinale: dag 1

Van 9 t/m 17 februari is is de 76e editie van het Internationale Filmfestival van Berlijn. Rachel en Millstreet collega Suzan bezoeken het festival.  Zij ontmoeten daar internationale producenten voor eventuele samenwerkingen. Ook praten ze met sales agents die hun films verkopen aan het buitenland. Gelukkig blijft er na de afspraken altijd nog net genoeg tijd over voor een drankje. Of in dit geval een Schnaps met deze of gene…. Rachel en Suzan sturen ons dagelijks foto’s van hun bezoek.

De Berlinale

Het internationaal filmfestival van Berlijn (of Berlinale), is een van de belangrijkste internationale filmfestivals ter wereld. Het vindt jaarlijks plaats in stad Berlijn. Op het filmfestival worden zo’n 400 films van over de gehele wereld vertoond. Ook worden verscheidene filmprijzen uitgereikt. De Gouden Beer en de Zilveren Beer zijn de belangrijkste. Het filmfestival van Berlijn is met ongeveer 230.000 bezoekers per jaar het drukstbezochte filmfestival ter wereld.

Nederlands tintje

Het filmfestival kent verschillende jury’s, verdeeld over twee categorieën. De officiële jury’s overhandigen de officiële prijzen (waaronder de belangrijkste prijzen: de Gouden Beer en de Zilveren Beren), de onafhankelijke jury’s overhandigen prijzen namens verscheidene instituten. Niemand minder dan Paul Verhoeven is dit jaar de voorzitter.

Fotoverslag dag 1

IMG_8901
De stad waar voor de 67e keer de Berlinale plaatsvindt.
Tijdens de Berlinale staat Berlijn vol met beren. Suzan poseert hier met een rood exemplaar met Engels uiterlijk.
De beer is het symbool van Berlijn. Je vindt hem in de vlag van de stad en komt hem op straat overal tegen. Zoals dit rode exemplaar voor het Ritz-Carlton. Met rechts Suzan.
IMG_8896
In de stad kom je het filmfestival overal tegen.
IMG_8898
Weliswaar geen film maar hoe briljant is deze -speciaal voor de Duitse markt gemaakte- billboard van Netflix!
IMG_8902
Rachel in gesprek met een Spaanse producent. Spanish co-productie in het making?
IMG_8900
Bijzondere jurk in het Ritz-Carlton.
IMG_8917
En door naar de International Producers Party!

IMG_8918

Volg Girls in Film op Facebook voor meer updates uit Berlijn.

Lees verder