films voor leuke vrouwen
films voor leuke vrouwen

Rachel: “Films voor leuke vrouwen maken.”

Na 5 jaar werkzaam te zijn geweest in de bladen maakte ik de overstap naar film. Film had voor mij iets magisch. Ik deed niets liever dan in het donker wegzakken in een heerlijke bioscoopstoel om meegenomen te worden in een verhaal.

Van ‘Traffic’ tot ‘Zij gelooft in mij’

met Robert Patterson
met Robert Patterson

Mijn eerste stappen als girl in film waren die in de filmdistributie. Ik bracht films uit als ‘Gangs of New York’, ‘What women want’ en ‘Traffic’. Maar maakte ook van dichtbij kennis met Nederlandse filmproducties. Ik werkte met Jeroen Krabbé die de ‘De ontdekking van de Hemel’ regisseerde en bedacht releaseplannen voor films als ‘Van God Los’ en ‘De Tweeling’.

met Andre Hazes - Zij Gelooft in Mij
met Andre Hazes – Zij Gelooft in Mij

 

Het ene moment zat ik naast Andre Hazes (8 maanden zwanger en dus even dik, ik dan dus..) die in tranen keek naar ‘Zij gelooft in mij’.  Daarna rende ik met Maxima de trappen van Tuschinski op om haar nog net op tijd de zaal in te krijgen voor de première van ‘Wit Licht’ met Marco Borsato. Film bruist. Film leeft. Film is een verslaving!

Geboorte Millstreet Films

de rode loper in Cannes - 2014
de rode loper in Cannes – 2014

Na als filmdistributeur de wereld te hebben afgereisd om mooie films te kopen op filmfestivals in Cannes, Toronto, Berlijn en LA, begon het te kriebelen. Ik wilde zelf een film maken! Het avontuur begon met de remake van LOFT en ik ging op zoek naar een Ocean’s-Eleven-achtige Nederlandse cast. De film werd een hit en Millstreet Films was geboren. Met ‘Gooische Vrouwen de film’, ‘Nieuwe Buren de serie’ (voor RTL/Videoland) en het bioscoopsucces ‘Soof’ werd onze focus steeds duidelijker.

Stiekem maken we films voor onszelf

We maken films voor leuke vrouwen, films waar de mannen van deze leuke vrouwen ook mee naartoe gaan.. en hun kinderen ..en hun moeders en zussen. Stiekem maken we films voor onszelf.

Première Rendez-Vous
Première Rendez-Vous

Ik ga elke dag fluitend naar mijn werk omdat ik de leukste baan heb van Nederland, met de meest inspirerende mensen werk, in een wereld die continu in beweging is.

Première De Held 2016
Première De Held 2016

Via Girls in Film laat ik jullie hier en daar meegenieten!

groet, Rachel

Lees verder