De redactie zoekt dé Jurk DEEL 2 #redactieblog

De redactie zoekt dé Jurk DEEL 2 #redactieblog

Vorige week liet ik al even weten wat voor drama zich hier afspeelt op kantoor als het gaat om de zoektocht naar een outfit voor de première van Soof. Je kan er bijna een serie van maken. Hmm…. misschien even voorleggen aan Rachel? We zijn nu een week verder. Dit houdt in zeven dagen vol online shopping, oneindige Kalverstraat escapades en tevergeefse boetiek bezoekjes. Maar naast wanhoop ook een aantal onverwachte succesverhalen!

“Er is een pakketje voor je gekomen”

Geen onbekende uitspraak. Ik heb al twee bestellingen gemaakt en beide ook tevergeefs weer terug gestuurd. Het hele ik-zoek-een-rok-bij-mijn-blouse-fiasco komt mij mijn neus uit en ik ben bereid gewoon een jurk te kopen. Heb al twee keer op het punt gestaan dit te doen, maar op dat moment is er een stemmetje dat fluistert: “Mama didn’t raise a quitter” en heb ik de jurk weer netjes teruggehangen om mijn zoektocht naar een rok voort te zetten. Oh! Ik vond trouwens de perfecte rok bij onze eigen Hennes en Mauritz (zo klinkt het nog een beetje sjiek), maar deze paste natuurlijk voor geen moer bij mijn blouse. So far, so bad..

De redactie boekt succes

Er zijn gelukkig ook collega’s met het geluk wat meer aan hun zijde. Zo heeft onze Laura de knoop doorgehakt. Ze had eerst haar zinnen gezet op een maxi-dress met glitters. Zo’n jurk waarin je de hele avond moet lachen en zwaaien en op de foto kan, maar waarmee zitten al een opgave is. Een slechte keus dus met het oog op het werk-gedeelte van de avond. Dit werd hem dan ook niet. Laura koos voor een broekpak. When life gets tough turn to jumpsuits; die kunnen altijd. Lau is dus klaar om te shinen aanstaande maandag, want ook de schoenen zijn al binnen. YOU GO GIRL.

Andere successen komen van Laura P en Vivian. We hebben twee Laura’s en dat is mega ingewikkeld en onhandig, maar ook erg gezellig. Hierdoor is Laura, assistent van Rachel, gewoon Laura en Laura van Marketing, Laura P. Laura P heeft dus al zo’n maand de perfecte jurk in de kast hangen. Zo’n situatie om jaloers op te worden.. En in de Bijenkorf heeft Vivian na 30 exemplaren gepast te hebben haar naald in de hooiberg gevonden en wat voor één!

Tegeltjeswijsheid

Gelukkig, kan ik mijn ongeluk nog een beetje delen met Suus. Suus heeft namelijk ook nog geen jurk. Zelfs nog geen tijd gehad om er over na te denken, maar dat terzijde. Gedeelde smart is halve smart en dat is zo zes dagen voor de première toch wel erg lekker. Nu zijn we een team en zijn we naast redactie ook personal stylists geworden en helpen we elkaar met de meest uiteenlopende jurk-problemen. We komen er wel.

Volg Girls in Film op Facebook voor meer blogs van onze redactie.

 

Lees verder