Wizard of Lies
Wizard of Lies

Robert De Niro inThe Wizard of Lies #trailertip

Deze week verscheen een toffe trailer van deze nieuwe HBO film waarin Robert De Niro de hoofdrol speelt. Het op waarheid gebaseerde verhaal van The Wizard of Lies volgt Bernie Madoff, die in Amerika werd veroordeeld voor de grootste ‘Ponzi scheme’ ooit. Michelle Pfeiffer speelt zijn vrouw Ruth.

Op televisie

Een film met grote namen dus, maar opvallend genoeg niet voor een bioscooprelease gemaakt. De film gaat in mei op HBO zelf – en dus op tv – in première. Blijkbaar was het project in eerste instantie wel gedacht voor een ‘traditionele’ bioscooprelease, maar de grote studio’s waren niet geïnteresseerd en in het onafhankelijke circuit zou het een te grote ‘struggle’ worden. Aldus de uitvoerend producent Jane Rosenthal aan Deadline.

Maar HBO durfde het wel aan, vertelde regisseur Barry Levinson:

HBO, Levinson said, is willing “to take a certain risk” to “get inside of the story, so it’s not simply the bells and whistles of it but looks into character behavior.”

Klinkt alsof dat wel eens een interessante film kan zijn. Bekijk hier de trailer:

Robert De Niro is overigens ook bezig met een ander tv project waar de verwachtingen hooggespannen voor zijn. Samen met regisseur David O. Russell (Silver Linings Playbook) werkt hij aan een serie voor Amazon.

Foto boven: Robert De Niro in The Wizard of Lies (2017)

Lees verder