Blade Runner 2049
Blade Runner 2049

Ryan en Harrison in Blade Runner 2049 #trailertip

De jaren 80 hit-film Blade Runner krijgt eindelijk een vervolg. Blade Runner 2049 begint dertig jaar na de gebeurtenissen van de eerste film. De film is één van de tien films van 2017 waar we naar uitkijken.

Over de film

Ex-blade runner Rick Deckard (Harrison Ford) is gestopt met zijn werk en houdt zich schuil. Zijn opvolger LAPD officier K (Ryan Gosling) moet Deckard zien te vinden na het ontdekken van een lang bewaard geheim. Alleen Deckard heeft de antwoorden. Samen zullen zij de vernietiging moeten voorkomen van een samenleving die aan een zijden draadje hangt. De regie is in handen van Denis Villeneuve (Arrival, Sicario, Prisoners) en de film wordt geproduceerd door Ridley Scott (co-producer van Blade Runner in 1982).

Volg Girls in Film op Facebook voor meer trailertips.

Cast met een Nederlands tintje

Naast Gosling en Ford spelen er nog een aantal grote namen in de film. Meest opvallend is misschien wel Jared Leto als Wallace. Er is vrij weinig bekend over zijn rol. Maar aan de trailer te zien, speelt hij een soort ‘schepper’ van slaven. De Nederlandse actrice Sylvia Hoeks speelt ook een rol in de film. Welke, is nog niet bekend. Zij staat wel vermeld in de beschrijving van de officiële trailer dus we kunnen er vanuit gaan dat zij een prominent personage speelt. Er is nog vrij weinig bekend over Blade Runner 2049, maar acteur David Bautista (personage nog onbekend) zegt over de film:

“I think it’s going to be — and this is hard to say because I know I’m going to get some grief for this — I think it’s going to be better than the first film.”

In deze video wordt de trailer van Blade Runner 2049 shot voor shot vergeleken met Blade Runner. De trailer van de eerste film zie je hier:

Blade Runner 2049 is vanaf 5 oktober te zien in de bioscoop. Blade Runner kijk je oa op iTunes.

Afbeelding: © 2016 Alcon Entertainment, LLC All Rights Reserved. Blade Runner 2049.

Lees verder