Interview met Sanne Vogel
Interview met Sanne Vogel

Sanne Vogel:”Ik doe alleen maar projecten die ik heel erg leuk vind.”

Ze was recent te zien in drie romantische komedies, waaronder Voor Elkaar Gemaakt die nu in de bios te zien is. Ze is druk met een nieuwe voorstelling én regisseert ook nog. Hoe doet Sanne Vogel dat toch allemaal? Je leest het in dit interview met Sanne Vogel.

1. Je hebt een ontzettend veelzijdige carrière; hoe kies jij je rollen?

“Qua acteren kijk ik eigenlijk gewoon wat er op mijn pad komt en wat ik leuk vind om te doen. Tegen Onze Jongens zei ik ‘ja’ omdat ik graag weer met Johan Nijenhuis wilde werken. Tuintje in mijn Hart deed ik omdat het me leuk leek om naar Suriname te gaan. En Voor Elkaar Gemaakt wilde ik graag doen, omdat ik hoorde dat een leuke, jonge regisseur, Martijn Heijne, het ging maken en het een ontzettend leuke rol was om te spelen, ze is zo’n verschrikkelijk wijf.”

2. Hou je ervan om zulke hysterische types te spelen?

“Ja, dat is heerlijk natuurlijk. Ferdi Stofmeel, die mijn man speelt, en ik waren elf jaar geleden vriendje en vriendinnetje in een eindexamenfilm. Het was dus wel grappig dat we nu weer een stel waren, bij wie het helemaal mis is gegaan. Maar ook de andere mensen in Voor Elkaar Gemaakt waren reden om ‘ja’ te zeggen: Matthijs (van de Sande Bakhuyzen), Loes (Haverkort), Eva (van de Wijdeven) en Roeland (Fernhout).”

Voor Elkaar Gemaakt! #persdag #film

A post shared by Sanne Vogel (@sannevogel) on

3. Kies je je acteerklussen anders dan je projecten als regisseur?

“Zeker. Als regisseur heb ik al wel tegen twintig romantische komedies ‘nee’ gezegd. Acteren in zo’n film is superleuk, daar ben ik dan misschien zes dagen voor aan het draaien. Maar als je zo’n film aanneemt als regisseur, ben je een jaar kwijt. Dat betekent dat ik een jaar lang bezig ben met een film in een genre waarin ik al iets heb gemaakt; dat wil ik niet meer. Als regisseur wil ik ander soort verhalen vertellen over onderwerpen die me méér bezighouden en misschien iets minder vrolijk zijn.”

4. Waar ben je zoal druk mee?

“Ik heb twee Telefilms in optie staan, binnenkort hoor ik of die doorgaan en ik ben net terug uit Zambia, omdat ik voor Plan Nederland een serietje heb gedraaid over tienermeisjes die zwanger en uitgehuwelijkt zijn. Ik heb al die meisjes geïnterviewd, wat heel heftig was, maar wel belangrijk om te laten zien. Verder ben ik met Mooierd en Amir, twee vluchtelingen die een tijdje bij me hebben gewoond, een voorstelling aan het maken die Nieuwe Familie heet. We gaan mijn woonkamer nabouwen op het toneel en vertellen hoe onze levens samen zijn gekomen. Veel mensen hebben daar vragen over: Hoe was dat dan voor die jongens, en voor jou? Ze hebben zoveel mooie verhalen en wij hebben samen ook zoveel grappige en emotionele dingen meegemaakt. Het was een heel bijzondere periode waarin we echt familie zijn geworden.”

Volg Girls in Film op Facebook voor updates over de leukste actrices.

5. Je hebt online ook nog je eigen kookprogramma Birdy’s Kitchen en een serie over je kat Meneertje. Hoe doe je dat toch allemaal?

“Ik heb twee fantastische stagiaires die me helpen. En verder zijn het misschien wel veel projecten door elkaar, maar het voelt vaak niet als werken, omdat ik het allemaal zo leuk vind om te doen. Zo’n online kookprogramma of serietje over Meneertje is iets wat ik thuis met vrienden maak. Dan gaan we een beetje achter die kat aanlopen en kletsen met de bijzondere mensen uit de buurt waar hij langs gaat. Ik ben zelf ook heel nieuwsgierig naar wat Meneertje allemaal uitspookt, dus dan is het alleen maar gezellig om zoiets te maken.”

6. Wat zijn jouw drijfveren?

“Ik doe alleen maar projecten die ik heel erg leuk vind. Zo’n stuk als Nieuwe Familie is me bijvoorbeeld heel erg dierbaar. En natuurlijk moet ik soms ook iets doen voor het geld. Dan ben ik weer zoveel met goede doelen bezig geweest dat ik even iets moet aannemen om mijn hypotheek te kunnen betalen. Maar liever doe ik iets vanuit mijn hart. Ik had een stuk rijker kunnen zijn als ik andere keuzes had gemaakt, maar daar draait het bij mij niet om. Mijn leven is nu veel rijker.”

Afbeelding boven artikel: Sanne Vogel in Voor Elkaar Gemaakt (2017)

Lees verder