Sarah Chronis: <i>Voor een film als The Hunger Games ga ik naar Hollywood</i>
Sarah Chronis

Sarah Chronis: Voor een film als The Hunger Games ga ik naar Hollywood

Het naked truth-interview van Girls in Film duikt met 5 persoonlijke vragen in het leven van een acteur of actrice. Dit keer: Sarah Chronis, die vanaf 12 oktober te zien is in de romantische komedie Alles voor Elkaar.

In Alles voor Elkaar worden vier vriendinnen op de dertigste verjaardag van een van hen geconfronteerd met een filmpje uit hun middelbare schooltijd. Van hun grote dromen en verwachtingen is weinig terechtgekomen. “Mijn personage heeft een heel lieve vriend en kindje, maar denkt: Is dit het nou?” vertelt actrice Sarah Chronis. “Ik denk dat wel meer vrouwen die dertig worden zich hierin zullen herkennen. Dat ze denken: Ben ik wel echt gelukkig met mijn leven of is er nog iets spannenders?”

Sarah, die zelf net 31 is geworden, vertelt over haar eigen leven: “Ik heb die dilemma’s niet op relatievlak, maar wel met keuzes die ik maak. Ik denk veel meer na over hoe ik mijn toekomst wil indelen. Dat deed ik tien jaar geleden echt niet, toen ging ik gewoon in een kroeg staan als ik eventjes geen werk had en leefde ik veel meer in het moment.”

Wat is je belangrijkste focus voor het komende jaar?

“Komend jaar draait voor mij vooral om alles goed in balans houden. Goed sporten, gezond eten, werken, maar ook leuke dingen blijven doen. In dit vak heb je altijd periodes dat je niet werkt, en juist die wil ik meer gaan gebruiken om écht rust te nemen en te gaan reizen. Op de planning staat de westkust van Amerika, ik ben namelijk nog nooit in Amerika geweest. Ik zou graag langs de hele kust willen trekken richting Canada, hopelijk gaat dat komend jaar gebeuren.”

Na de zomer! 🎬🍿@allesvoorelkaar #allesvoorelkaardefilm #romantischecomedy #najaar2017

A post shared by 🌿 S A R A H C H R O N I S 🌿 (@sarahchronis) on

Om welke beslissing in je leven ben je nog elke dag happy?

“De beslissing om op mijn 25ste naar de toneelschool in Maastricht te gaan en helemaal opnieuw te beginnen. Ik had genoeg werk als actrice, maar ik miste iets. Ik wilde mezelf verdiepen, meer te weten komen over wat ik met een scène kan doen en béter worden. Die toneelschool heeft me heel erg geholpen. Misschien zie ik dat niet zozeer terug in de hoeveelheid werk, maar ik zie wel dat ik zelf een stuk wijzer ben geworden. En dat is waar ik het echt voor gedaan heb: mijn eigen ontwikkeling.”

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor meer interviews.

Welk advies zou jij je jongere ik willen geven?

“Misschien om wat minder bezig te zijn met anderen. Ik kon me heel erg druk maken over wat andere mensen vonden, ik wilde geen feestje missen en ging nooit zonder make-up naar buiten. Nu ben ik daar totaal niet meer mee bezig, doe veel meer mijn eigen ding. Toch zou ik niet heel veel willen veranderen aan hoe ik toen was, want het hoort ook een beetje bij die leeftijd en bij je eigen ontwikkeling. Wel grappig om terug te kijken en te denken: dat ik dát toen zo belangrijk vond.”

Girlssquad! 🎬❤️ Najaar 2017 op je bioscoopscherm! #new #movie @allesvoorelkaar #film #girls #allesvoorelkaardefilm #romcom #girlssquad

A post shared by 🌿 S A R A H C H R O N I S 🌿 (@sarahchronis) on

Welke superpower zou jij heel graag willen hebben?

“Ik zou wel ‘time woman’ willen zijn en kunnen spelen met de tijd. Dan ga ik af en toe terug naar de periode dat ik achttien was om weer even te voelen hoe dat was. En als ik tijdens mijn reizen op een plek beland die helemaal fantastisch is, kan ik de tijd even stilzetten om er extra van te genieten. Naar de toekomst reizen hoeft van mij niet, die wil ik niet weten.”

In welke film/serie had jij zelf heel graag meegespeeld?

“Ik had de rol die Jennifer Lawrence heeft in The Hunger Games heel graag willen spelen; daar zit echt álles in. Ik ben best wel een sucker voor sci-fi, dus ik zou wel meer van dit soort rollen willen spelen. De ambitie om Hollywood te veroveren, heb ik niet per se, maar vind het wel jammer dat zulke films niet in Nederland worden gemaakt, dus daarvoor zou ik zeker gaan!”

Check hier de trailer van Alles voor Elkaar:

Lees verder