Scarlett Johansson
Scarlett Johansson

Scarlett Johansson – ‘Ik vind mezelf eerder een grijze muis’

Scarlett Johansson, die deze week haar 32ste verjaardag viert, is een van de meest mysterieuze actrices van Hollywood. Niet alleen vanwege haar spannende looks, maar ook omdat ze tijdens interviews bijna niet te doorgronden is. De keren dat ik haar ontmoette, zat ze erbij als een eersteklas vamp (geloof me, deze vrouw is in het echt nóg mooier dan op het witte doek!) maar gedroeg ze zich als een verlegen schoolmeisje. Ze heeft een gruwelijke hekel aan de paparazzi, maar vindt niets leuker dan stralen op rode lopers. En haar persoonlijke leven, relatie met Romain Dauriac en dochter Rose zijn verboden onderwerpen bij elk interview. ‘Ik zal nooit mijn privéleven blootleggen in de media, ik erger me dood aan beroemdheden die dat wél continu doen’, vertelt ze. En daarmee houdt ze de mythe in stand, wat haar eigenlijk des te interessanter maakt…

1. Je hebt een haatliefde-verhouding met roem, hè?

“Dat klopt, ik heb er grote moeite mee om continu in de schijnwerpers te leven en op elke straathoek een paparazzi-fotograaf tegen te komen die me kwelt of treitert om maar een schokkende reactie te ontlokken. Ik wil die spotlights niet opzoeken als ik niet aan het werk ben, en probeer me privé zo sober mogelijk te kleden om de simpele reden dat ik niet wil opvallen. Maar als ik een première heb, vind ik het wél leuk om me helemaal op te doffen en een fantastisch mooie jurk te dragen. Ik ben gek op die oude Hollywood-glamour en kan helemaal in mijn rol opgaan als ik over de rode loper ga. Dat is wel een act, want de echte Scarlett is veel te verlegen om zich zo uitbundig te laten fotograferen.”

2. Is het een bewuste keuze om niet in Los Angeles te wonen?

“Ja absoluut, ik zou nooit kunnen aarden in Los Angeles, het leven is daar veel te eenzaam en oppervlakkig. Niemand praat tegen elkaar, actrices zien in anderen alleen maar concurrentes, ze zijn bitchy en hebben allemaal een dubbele agenda. Ik kan daar niet tegen. New York is wat dat betreft veel relaxter, daar staan mensen gelukkig nog met beide benen op de grond. Ik heb een Franse man, dus we verdelen onze tijd tussen New York en Parijs; de Europese mentaliteit past wel bij mij.”

3. Klopt het dat je niet op social media te vinden bent?

“Ja dat klopt, ik word er gek van dat we tegenwoordig alles maar moeten delen met de hele wereld.

Ook interessant

interview Lauren Graham

Lauren Graham (Gilmore Girls): ‘Ik beloof dat we de fans niet teleurstellen’

Waarom buiten we onszelf zo uit om maar gezien te worden? Ik zie mensen om me heen continu berichten posten: ‘ik ga eten’, ‘ik post een brief’, ‘ik heb mijn kinderen naar school gebracht’… onzin vind ik dat. Ik begrijp niets van al die beroemdheden die alles in de openbaarheid gooien. Jarenlang hebben we gevochten voor onze privacy, en nu gooien we dat allemaal weer te grabbel. Ik denk dan: mag ik dat stukje alsjeblieft voor mezelf houden?”

4. Je bent meer dan eens een ‘diva’ genoemd, hoe vind je dat?

“Het is niet waar, ik ben geen diva. Ik neem mijn carrière extreem serieus, mis nooit een dag op de set, zorg dat ik altijd op tijd ben en stel geen bizarre eisen. Ik weet hoe veel mensen zich uit de naad werken om een mooie film te maken, dat zou ik toch zeker nooit verpesten door diva-gedrag? Wel ben ik een control freak, dat wordt nog wel eens verward met een diva. Ik wil het beste resultaat en laat niets aan het toeval over. Volgens mij heb je dat nodig om te overleven in Hollywood.”

5. Je wordt vaak neergezet als sexy vamp, zie je jezelf ook zo?

“De vrouw die ik soms in bladen zie, is een wilde versie van mezelf, het is een beeld dat wordt gecreëerd door de media. Ik vind mezelf eerder een grijze muis dan een sexy flirt. Vrouwen voelen zich soms bedreigd door mij, omdat ze denken dat ik een verleidster ben. Maar ik zou nooit de man van een andere vrouw proberen te versieren, ik weet uit eigen ervaring hoe pijnlijk dat is. Met het woord ‘sekssymbool’ zelf heb ik geen moeite, als mannen me sexy vinden, is dat alleen maar een groot compliment. Iedere vrouw zou zich sexy en begeerd moeten voelen, al moet het wel op een natuurlijke manier gaan. Vrouwen die krampachtig hun best doen om een ‘lekker wijf’ te zijn, vind ik onaantrekkelijk.”

Scarlett is vanaf 14 december te horen als Ash in de animatiefilm Sing.

Scarlett Johansson

Volg Girls in Film op Facebook en Instagram voor meer nieuws over acteurs en makers.

 

Lees verder