Facebook groep over series
Facebook groep over series

Series & Film Addicts wisselen tips en ervaringen op Facebook

Facebook is de laatste tijd vrij negatief in het nieuws. En dat is jammer. Want Facebook is echt een virtuele ontmoetingsplek voor liefhebbers van films en series. Zo plaatsten we onlangs een interview met de beheerders van de grootste Outlander groep. Zo kwamen we in contact met Lianne die ook een hele grote Facebook groep beheert.

1) Wanneer is jullie groep opgericht?

Onze Facebook groep ‘Serie & Film Addicts Nederland’ is opgericht op 13 mei 2017. We bestaan bijna een jaar. Momenteel hebben wij 2.850 leden. Elke dag komen er meer bij.

2) Wat was de aanleiding voor het oprichten van de FB groep?

Drie van ons zijn ook beheer van een The Walking Dead groep. Naast The Walking Dead keken wij ook andere series en het leek ons leuk om over meer dan 1 serie te kunnen praten. Maar ook om over meerdere series onze ervaringen te delen en ideeën opdoen voor nieuwe series en films.

3) Welke series kijken jullie nu zelf (de beheerders)?

Junice kijkt op dit moment teveel om op te noemen, haha! Maar de leukste series vindt zij Scandal, Suits, The Good Doctor en Jane the Virgin.

Lianne kijkt The 100, Sons of Anarchy en The Walking Dead.

Jessica kijkt The 100, Game of Thrones en The Walking Dead.

Romy kijkt Outlander en Sons of Anarchy.

Lees ook: Swingen op de lekkerste muziek uit Suits.

4) Waar praten jullie allemaal over in de groep?

Onze leden mogen alles in de groep plaatsen zolang het maar serie of film gerelateerd is. Vaak komen er berichten voorbij met aanbevelingen of juist niet. Leden delen ervaringen uit over films en series. Het is erg leuk om de verschillende meningen te zien over een film of serie.

5) Wat zijn de meest populaire series of film? Waarom?

Game of Thrones zien wij heel veel voorbij komen en is dan volgens onze leden echt een must see. Het verhaal dat zich afspeelt sleept je mee. Het is spannend, emotioneel en meeslepend. Volgend jaar komt het laatste seizoen uit. Veel mensen kijken hier naar uit.

Lees ook: Game of Thrones: als je eenmaal begint, ben je hooked.

Films is heel verschillend en kan ik eigenlijk geen favoriet van geven. Er zijn zoveel verschillende genres en zoveel verschillende mensen met allemaal hun eigen favoriete film. Wat we wel vaak voorbij zien komen zijn de Marvel films. Maar om voor mij nu te zeggen dat dat de favoriete film is. Dat vind ik lastig. Iedereen heeft een andere mening.

Mocht jij ook beheerder of lid zijn van een Facebook Groep over een film of serie en het leuk vinden om met een artikel op onze site te komen, laat dat ons weten via vivian@girlsinfilm.nl.

6) Wat was de meest populaire discussie? Heb je een leuke anekdote?

Uhm… Ja we hebben eigenlijk nooit echt discussies. Maar we zien wel eens een reactie voorbij komen dat iemand iets een spoiler vindt. Anderen vinden dit dan weer niet.

7) Hebben jullie weleens ruzie gehad in de groep?

Nee dit hebben wij gelukkig nog nooit gehad. Wij gaan heel respectvol met elkaar om en accepteren ook de verschillende ervaringen. Mocht dit wel gaan gebeuren krijgt diegene een waarschuwing en als dat niet helpt zijn wij genoodzaakt deze te verwijderen.

8) Zien jullie elkaar ook ‘in real life’?

Romy en Jessica zijn vriendinnen van elkaar. Maar verder hebben wij elkaar nog nooit in het echt ontmoet.

In april gaat Jessica trouwen en ga ik (Lianne) eindelijk Romy en Jessica in real life ontmoeten. Het werd ook wel een keer tijd haha. We “kennen” elkaar nu al een poos maar we hebben nog nooit afgesproken. We kijken erg uit naar dit moment. Dat Jessica gaat trouwen is natuurlijk het belangrijkste die dag. Maar dit was een geweldig moment om elkaar te ontmoeten.

Volg Girls in Film ook op Facebook en Instagram.

9) Naar welke serie kijken jullie uit? En welke film?

Het laatste seizoen van Game of Thrones komt volgend jaar uit. Veel mensen kijken hiernaar uit. Ikzelf kijk heel erg uit naar Stranger Things seizoen 3 en Orange is the New Black seizoen 6! Er komen iedere keer zoveel nieuwe leuke series en films uit!

Van de films kijk ik persoonlijk heel erg uit naar Rampage en de nieuwe horror films die komen gaan. Het wordt hopelijk een jaar vol met goede films.

Ook interessant: Op de set van Orange is the New Black.

10) Wat is je grote wens/droom voor de Facebook Groep?

Dat we nog meer leden mogen krijgen en dat we nog meer lol mogen beleven met onze leden dan dat we nu al hebben. Wij geven veel om onze leden en hun mening en wij hopen dat dit wederzijds ook zo blijft. We hoeven niet de grootste serie en film groep te worden. Zolang het maar blijft zoals het nu gaat dan zijn wij tevreden. Verder hopen we op veel goede nieuwe series en film!

Lees verder