sharp objects trailer tip
sharp objects trailer tip

Sharp Objects: spannende miniserie voor Big Little Lies en thriller-fans #trailertip

Ook al zo’n groot fan van Big Little Lies? En ben je weg van de film Gone Girl? Dan is deze nieuwe mini-serie van HBO misschien wel iets voor jou. Net als Big Little Lies is Sharp Objects gebaseerd op een boek, deze keer op de gelijknamige thriller van Gillian Flynn. Die je kent van haar andere boek Gone Girl, dat verfilmd werd in 2014. En om het nóg interessanter te maken: Jean-Marc Vallée gaat het gehele seizoen regisseren. Wat hij ook heeft gedaan voor het complete eerste seizoen van Big Little Lies. Klinkt al behoorlijk goed!

sharp objects trailer tip
Foto: Entertainment Weekly

Het verhaal

De serie draait om misdaadjournaliste Camille Preaker, gespeeld door Amy Adams. Ze gaat terug naar haar hometown Wind Gap, in de staat Missouri. Ze gaat op onderzoek uit naar de moord op twee jonge vrouwen. Naast de impact van de gruwelijke moorden, worstelt Camille zelf met haar mentale gezondheid. Vlak voordat ze weer werken is ze namelijk opgenomen in een psychiatrische instelling. Ze had zichzelf pijn gedaan na een hallucinatie. Naarmate haar onderzoek vordert krijgt ze steeds meer te maken met demonen uit haar eigen verleden.

Gillian Flynn

Stephen King, geen onbekende in het horror-genre, was zeer lovend over het debuut Sharp Objects van Gillian Flynn. Hij noemt het het

‘meest ongenadige, enge familiedrama sinds John Farris’s All Heads Turn When the Hunt Goes By’, en dat was dertig jaar geleden’.

Om zo’n compliment te krijgen van een van de meest bekende horrorschrijvers in de wereld, is veelbelovend. En dat bleek waar te zijn: alle drie de boeken van Flynn werden zeer goed ontvangen en zijn nu ook verfilmd. Eerst Gone Girl, toen Dark Places en nu Sharp Objects. We kunnen er dus wel vanuit gaan dat er nog veel onwijs spannende verhalen gaan komen. En hopelijk nog wat verfilmingen daarvan!

Jean-Marc Vallée

De regisseur van Big Little Lies zal dus ook deze gehele mini-serie regisseren en produceren. Maar waar kennen we hem nog meer van? Vallée heeft de afgelopen jaren meerdere succesvolle films gemaakt, waaronder bijvoorbeeld Dallas Buyers Club (2013) en Wild (2014) met Reese Witherspoon. Het is dan ook geen toeval dat hij Big Little Lies heeft geregisseerd, waar Witherspoon een grote rol in speelt en ook produceert. Gezien de serie een gigantische hit was, is het niet gek dat HBO hem opnieuw wilde voor Sharp Objects!

De mysterieuze trailer geeft nog heel erg weinig weg… Wat ons nog nieuwsgieriger maakt!

Sharp Objects zal in juli verschijnen op HBO.

Lees verder