trailer van She's Gotta Have It
trailer van She's Gotta Have It

She’s Gotta Have It: nieuwe Netflix serie van Spike Lee #trailertip

Maar liefst dertig jaar geleden zagen we de film She’s Gotta Have It (1986) van Spike Lee op het witte doek. Met deze film over een vrijgevochten artiest in Brooklyn zette de filmmaker en regisseur zichzelf op de kaart.

Actueel thema

Lee gaf een verfrissend nieuw beeld van de manier waarop Afro-Amerikanen geportretteerd werden in films. De film is een typisch voorbeeld van een geslaagde low-budget film. Hij is in maar twaalf dagen gedraaid. She’s Gotta Have It gaat over de eigenzinnige en onafhankelijke Nola Darling (Johns) die drie vriendjes heeft die alledrie graag het enige vriendje willen zijn van Nola. De serie is een ‘new & improved’ versie van de film. Het is Spike Lee’s eerste tv-serie.

Poster van de film. (Island Pictures)
Poster van de serie (Netflix)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Waar gaat de serie over?

In de trailer zie je wederom Nola Darling, een no-nonsense chick van eind 20 die probeert zichzelf te definiëren en ondertussen haar tijd en aandacht moet verdelen over haar vrienden, haar baan en haar drie lovers. Het te knappe, gecultiveerde model Greer Childs, de gereserveerde investeerder Jamie Overstreet en Da Original B-Boy sneakerhead, Mars Blackmon. Nola weet altijd wat ze wilt op het gebied van mannen en kunst, maar hier lijkt verandering in te komen.

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor meer trailertips.

Hier houden wij van. Een onafhankelijke vrouw die weet wat en wie ze wilt hebben. Deze leuke vrouw laat je zien dat iedereen dit probleem weleens heeft, maar dat je er met een roze bril tegenaan moet proberen te kijken.

Bekijk hieronder de trailer van She’s Gotta Have It:

She’s Gotta Have It heeft 10 afleveringen en is vanaf 23 november beschikbaar op Netflix.

En,

Zoek jij nog iets om te doen in de herfstvakantie of ben jij benieuwd naar de film? Eye Film draait de film als onderdeel van de Black Achievement Month. Meer info vind je hier.

 Bron afbeelding boven artikel: Netflix

Lees verder