Showmance of echte liefde? <i> Hallo Hollywood afl. 8 </i>

Showmance of echte liefde? Hallo Hollywood afl. 8

Mijn vrienden moeten altijd erg lachen als ik weer eens over een beroemd Hollywood-koppel roep: ‘Die zijn nep’, oftewel een ‘showmance’ zoals dat in publiciteitstermen heet. De druk om publiciteit te generen is voor Hollywood-acteurs soms zo groot dat ze hun eigen privéleven in de strijd moeten gooien. Deze week was het acteur Tom Hiddleston weer, die nog even in GQ Magazine moest benadrukken dat zijn relatie met Taylor Swift toch echt ’the real deal’ was.

In the picture

Natuurlijk zegt Tom dat. Wanneer hij openlijk zou toegeven dat hij zich als gerenommeerd acteur heeft laten strikken voor een nep-relatie puur voor de publiciteit, neemt niemand hem ooit nog serieus. Als ik de Hollywood-publicisten die ik ken moet geloven, komt de showmance echter veel vaker voor dan wij allemaal weten. “Sterren doen het om in de spotlights te blijven. Slechts zeven procent van de acteurs heeft werk en je bent zo succesvol als je laatste klus”, vertrouwde een publicist, die met veel grote namen werkt, me eens toe. “Door regelmatig in het nieuws te komen, blijf je in the picture bij regisseurs en casting directors. Er is niets waar je zo veel aandacht voor krijgt als een nieuwe relatie, en dat levert hen dus weer nieuwe audities op.”

🇺🇸

A post shared by Britany LaManna (@britmaack) on

Taylor en Tom al knuffelend op de foto (links).

Kopje koffie

Taylor Swift staat er bekend om: ze maakt volgens de publicist regelmatig zakelijke deals met bekende mannen, daar zit geen greintje romantiek bij. Ze deed dat naar verluid met Harry Styles, Taylor Lautner en Jake Gyllenhaal. Die laatste had in die tijd net een grote film uit, Love & Other Drugs, die wel een boost kon gebruiken na het geflopte Prince of Persia. Hoe simpel was het dan om even een kopje koffie te halen met ’s werelds beroemdste zangeres. Want dat was feitelijk het enige wat ze deden: gearmd uit een koffietent lopen. Jake heeft nooit toegegeven dat er werkelijk iets speelde tussen hen, dus hij heeft ook nooit hoeven liegen… de media maakten er vanzelf hun eigen publiciteitsverhaal van.

@taylorswift

A post shared by Jake Gyllenhaal ✔ (@officialjakegyllenhaal) on

Gay geruchten

“Sterren doen het vaak om hun imago een bepaalde hoek in te sturen”, vertelde een andere publicist mij. “Jonge acteurs faken bijvoorbeeld een volwassen relatie om meer serieuze rollen te krijgen. En mannelijke sterren doen het soms ook om hun reputatie als sekssymbool te boosten. Gay geruchten zijn killing voor je carrière in Hollywood en we kennen allemaal de verhalen van grote Hollywood-acteurs die er al jaren fake relaties, en zelfs huwelijken, op na houden om hun ware geaardheid verborgen te houden. We hebben het hier over een business waar kapitalen in omgaan. Een showmance is bij een grote franchise soms zelfs onderdeel van het contract.”

Twilight

Bekendste voorbeeld hiervan is de relatie tussen Kristen Stewart en Robert Pattinson ten tijde van de Twilight-films. Kristen heeft nooit openlijk uitgesproken dat het om een showmance ging, maar ze heeft toen ik haar sprak wel meer dan eens laten doorschemeren dat ‘ze voor haar werk in een relatiehoek werd geduwd waar ze zich totaal niet comfortabel bij voelde’. Het was natuurlijk ook geen toeval dat hun relatie strandde vlak nadat het publiciteitscircus van de laatste Twilight-film ten einde kwam. En Kristen daarna eindelijk kon vertellen dat ze (ook) op vrouwen valt.

Feels. #robertpattinson #kristenstewart

A post shared by Robert Pattinson (@robertpattinsonpriv) on

Onder druk

Lauren Conrad gaf recent openlijk toe dat ze zich tijdens The Hills ‘geforceerd voelde’ om te doen alsof er meer speelde dan vriendschap tussen haar en Brody Jenner. “We wisten dat de camera er meer van maakte dan het was. Ik stond zo onder druk om een vriendje of date te vinden die bereid was om zich te laten filmen dat ik ze maar hun gang liet gaan”, zei ze. Het is makkelijk oordelen over sterren die zich laten verleiden tot een showmance. Ik heb soms wel met ze te doen, omdat ze worden gepusht door studio’s of pr-agenten. Aan de andere kant denk ik ook: Willen we voor een lekkere carrière boost niet allemaal even aan de arm van Brad Pitt of Jake Gyllenhaal paraderen? 😉

Jill stapt voor haar werk als (film)journalist regelmatig op het vliegtuig naar New York, Londen of LA om daar de groten van Hollywood te interviewen. Op Girls in Film vertelt ze over haar bijzondere ontmoetingen en crazy ervaringen.

Foto boven artikel: Unsplash – Mayur Gala

Lees verder