Spoilers! Dit zijn de geheimen uit Guardians of the Galaxy volume 2

Guardians of the Galaxy vol 2. draait sinds woensdagnacht 26 april in de bioscoop. Wij hebben hem stiekem al gezien en delen graag de after credit geheimen van de film. Voor alle ‘Marvel nerds’.

Geheime aftiteling

Bij Marvel films moet je altijd even blijven zitten tijdens de aftiteling. Na de film komen er namelijk korte scènes waarin hints worden gegeven over de volgende films. Ben je niet zo’n grote Marvel-nerd die meteen de referenties snapt? Maak dan indruk op iedereen door onze uitleg te lezen en gewoon net te doen alsof je het allang wist. Ook handig voor ouders die indruk willen maken op hun kids na het zien van de film. Hou je vast, het zijn er maar liefst vijf!

Marvel GIF - Find & Share on GIPHY

1. Go Ruimte Rocky!

Sylvester Stallone speelt ‘Starhawk’ in volume 2. In de film wordt hij ‘Stakar’ genoemd en is te zien hoe hij Yondu aansprak op zijn smokkelgedrag. In de post credit scène zien we hoe Stakar en de rest van de Ravagers (een soort ruimtepiraten) besluiten om samen te werken om de ruimte te teisteren, plunderen en veroveren. Stallone is nog niet bevestigd voor de volgende Guardians films. Wij zijn in ieder geval zo’n 80% zeker na het zien van deze scène dat dit een hint is voor volume 3. Go Ruimte Rocky!

Ifc GIF - Find & Share on GIPHY

2. Teenage Mutant Ninja Groot

Baby Groot heeft ons allemaal doen smelten. Het schattige personage danste zijn weg naar ons hart gedurende de hele film. Kleine jongens worden helaas groot. In deze scène zien wij hoe Tiener Groot in een toepassende rommelige kamer op zijn plek wordt gezet door Quill (a.k.a. Starlord). Zou dit betekenen dat de volgende GotG zich een aantal jaar verder zal afspelen? Of heeft Groot wel een erg snelle groeispurt gehad? Wie weet. Als het aan mij lag, kreeg Baby Groot zijn eigen spin-off.

Groot GIF - Find & Share on GIPHY

3. Adam

Okay, deze is voor alle echte Marvel-nerds. Aisha, de leider van de Souvereign, laat in deze clip zien dat zij bezig is het ultieme wapen te ontwikkelen om de Guardians te vernietigen. Dat wapen, noemt zij ‘Adam’. In de strips is Adam Warlock haar broer. Op verschillende websites gaat het gerucht dat Adam Warlock uit GotG2 is geknipt en er dus al in zat. Ook weten we dat de Guardians in Avengers: Infinity War zitten. Dat is de titel voor de nieuwe Avengers-serie film die volgend jaar uitkomt. Zou het kunnen zijn dat de Guardians en de Avengers Adam Warlock moeten verslaan? Dat is namelijk een logische verklaring waarom het personage uit deze film is geknipt.

Baby GIF - Find & Share on GIPHY

4. Fluitje

Spoiler alert: We zien hier hoe Kraglin van de Ravagers de pijl van Yondu probeert te gebruiken. Helaas gaat dit niet erg goed en raakt hij Drax…ouch. Als Kraglin net zo goed als Yondu wordt met de pijl, moeten wij hem misschien veel serieuzer gaan nemen. Blijft Kraglin bij de Guardians? Wie weet. Hij is in ieder geval wel erg grappig.

Gotg GIF - Find & Share on GIPHY

Precies Kraglin, anders hadden we nooit huilend met tissues bij een actiefilm gezeten.

5. Spot Stan Lee

Als je goed oplet zie je Stan Lee, de grootvader van Marvel, in bijna elke film. Bij de een wat subtieler dan de ander. Vaak is hij een voorbijganger, maar bij deze film vertelt hij duidelijk een verhaal. Betekent dit dat alle Marvel verhalen samen hun eigen universum vormen? Krijgen we ooit een super Marvel film met alle personages? Wie weet! ‘Spot Stan Lee’ is in elk geval een leuk spel als je de superhelden films bingewatched.

Film GIF - Find & Share on GIPHY

Als dat bestond meneer Lee, was hij allang naar u vernoemd.

Ga naar de film en deel je nieuwe kennis! Ik vond hem in ieder geval fantastisch. De trailer zie je hier:

Afbeelding: Capture Guardians of the Galaxy Vol 2. © 2017 – Marvel/Disney

Lees verder