Steun vinden in de ‘Netflix + serieverslaafden’ Facebook groep.

Voor veel fans van films en series is Facebook een ontmoetingsplek om je passie te delen en ervaringen uit te wisselen. In onze serie over Facebook groepen voor liefhebbers van films en series plaatsten we eerder een interview met de beheerders van de grootste Outlander-groep en de Serie & Film Addicts groep. In deze aflevering spraken we met beheerders Ieteke en Norma van de Facebook Groep Netflix + serieverslaafden.

1) Wanneer is jullie groep opgericht?

Vorig jaar februari is Ieteke begonnen met de ‘Netflix +serieverslaafden’ groep. In september hadden we rond de 14.000 leden, maar werd de groep per ongeluk op geheim gezet. Wat blijkt: als je de groep langer dan 24 uur op geheim staat en je hebt meer dan 7.000 leden dan kun je het niet meer op besloten zetten. Dus niemand kon ons nog vinden. Na veel wikken wegen hebben we de groep toch maar overgezet naar een nieuwe groep en we hebben inmiddels 18.000 leden.

Norma

2) Wat was de aanleiding voor het oprichten van de FB groep?

Ik zit veel thuis door de ziekte die ik heb ME [Ieteke]. Elke keer als een serie was afgelopen, viel ik in een soort gat. Dus ik plaatste elke keer een bericht op mijn eigen tijdlijn: ‘Wat moet ik nu weer kijken?’. Maar ik merkte ook de behoefte om samen te praten over een serie. Toen ben ik de groep begonnen. Maar ik had natuurlijk nooit gedacht dat hij zo groot zou worden.

3) Welke series kijken jullie nu zelf (de beheerders)?

Norma: ik zit in een Marvel serie en Case de Papel.

Ieteke: eigenlijk teveel om op te noemen. Maar de series die ik op dit moment aan het kijken ben zijn Lost in Space en Jane the Virgin.

4) Welke serie is dé absolute must see volgens jullie?

Tabula Rasa die vond ik echt steengoed [Ieteke]. Vooral omdat je aan het einde nog zit van: ‘HUH!’. Ik hou daarvan. Een psychologische thriller waar je echt bij moet na denken. Norma is echter bij aflevering 5 al afgehaakt bij Tabula Rasa en haar favoriete serie is Sons of Anarchy. Een serie die we gezamenlijk echt heel goed vinden is Stranger Things. Echt heel erg spannend en een super goed verhaal. We kunnen beide niet wachten op het nieuwe seizoen.

LEES OOK: 10x eighties classics als inspiratiebron voor Stranger Things.

5) Waar praten jullie allemaal over in de groep?

Over van alles. Natuurlijk over series maar ook over films. Wel letten we erop dat er niet gespoilerd wordt. Dat betekent dat er niets verklapt mag worden, want nog niet iedereen is zo ver met kijken. Ook is er een speciaal topic met wanneer een serie weer begint en over welke serie je kunt gaan kijken.  Elke dag  komen er eigenlijk wel nieuwe onderwerpen ter sprake.

Mocht jij ook beheerder of lid zijn van een Facebook Groep over een film of serie en het leuk vinden om met een artikel op onze site te komen, laat dat ons weten via vivian@girlsinfilm.nl.

6) Vertel eens wat bijzonders over de groep.

Netflix Facebook groep
Ieteke

In de groep zitten heel veel chronisch zieken en mensen die in de ziektewet zitten. Waaronder Ieteke. Series en film kunnen een hele steun zijn voor ons en dat merk ik ook in de groep. Als je vaak je dromen niet kunt waarmaken door je beperkingen maar wel heel erg kunt genieten van anders mans dromen door een serie of een film. Je zit er dan middenin. Of als je het gevoel wilt hebben dat je eigen leven niet helemaal stil staat, kan dit een echte uitlaatklep zijn. En dat is ook wat we veel in de groep tegenkomen.

7) Wat zijn de meest populaire series? Waarom?

Dat is moeilijk te zeggen omdat iedereen een andere smaak heeft, en dat is eigenlijk ook wel het leuk in de groep. We krijgen vaak een vraag van mensen ‘is deze serie de moeite waard?’ Maar uiteindelijk krijgt diegene zoveel verschillende reacties, dat de uiteindelijke conclusie is om de serie gewoon zelf te gaan kijken en te beoordelen wat je er van vindt 🙂

Volg Girls in Film ook op Facebook en Instagram.

8) Hebben jullie weleens ruzie gehad in de groep?

Jazeker. Als beheerder krijg je vaak het een naar je hoofd toegegooid. En het is zelfs zo dat een beheerder weg is gegaan omdat ze werd bedreigd. Gelukkig staan Norma en ik sterk in onze schoenen en zijn we niet heel erg snel onder de indruk.

9) Zien jullie elkaar ook ‘in real life’?

Nee nog niet. Maar dat staat nog wel op de planning. Norma en ik wonen een eind bij elkaar uit de buurt. Dus we gaan niet 123 bij elkaar langs om elkaar een keer op te zoeken. Maar we hopen dat dat in de toekomst wel gaat gebeuren. Wel hebben we veel contact via Messenger en delen we ook veel samen.

10) Naar welke serie kijken jullie uit?

Norma niets specifieks maar houdt heel erg van spirituele series. Bij mij is het teveel om op te noemen. Maar ik kijk erg uit naar de nieuwe seizoenen van de Marvel series, Orange is the New Black, Stranger things, Outlander, Grace and Frankie.

LEES OOK: Grace en Frankie oudjes met de problemen van een dertiger.

11) Wat is je grote wens/droom voor de Facebook Groep?

Dat de groep altijd zo gezellig blijft waar we gezellig kunnen kletsen en waar mensen wat aan hebben 🙂 En natuurlijk nog meer leden want hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Foto boven artikel: Veerle Baetens in Tabula Rasa.

Lees verder