Sylvia Hoeks één van Variety’s ‘Europeans to Watch’

De Nederlandse actrice Sylvia Hoeks is door Variety uitgeroepen tot één van de tien ‘Europeans to Watch’ voor het aankomende filmfestival van Berlijn. Dit jaar speelt ze een rol naast Ryan Gosling en Harrison Ford in Blade Runner 2049 en in september is ze in de hoofdrol te zien in Renegades, een speelfilm geschreven en geproduceerd door Luc Besson (o.a. Taken, Léon). Behoorlijk indrukwekkend voor een Nederlandse actrice. En dat heeft ze niet zomaar bereikt. Sylvia heeft al een aardige lijst met indrukwekkende producties op haar naam staan sinds ze in 2007 doorbrak. Een overzicht van zes van haar rollen:

1 – Duska (2007)

Deze speelfilm van Jos Stelling leverde Sylvia een Gouden Kalf op en betekende haar doorbraak.

2 – Tirza (2010)

Sylvia speelt de titelrol in deze verfilming van het gelijknamige boek van Grunberg. Tirza was de openingsfilm van het Nederlands Film Festival (NFF) in 2010. De film is beschikbaar via o.a. Pathé Thuis.

3 – De bende van Oss (2011)

Openingsfilm van het NFF het daaropvolgende jaar. In deze historische misdaadfilm is Johanna, gespeeld door Sylvia, via haar man Ties verzeild geraakt in de zogeheten Ossche bende die bijna dagelijks samenkomt in haar café in de industriestad. Johanna wil breken met de misdaad en krijgt hulp uit onverwachte hoek van de corrupte verzekeringsagent Harry.

Volg Girls in Film op Facebook voor meer nieuws over Nederlandse acteurs.

3 – Overspel (2011-2015)

Waarschijnlijk de bekendste rol van Sylvia: Iris in de serie Overspel. Hoogoplopende emoties, juridische verwikkelingen en een raadselachtige moord. De jonge fotografe Iris is getrouwd met Pepijn (Ramsey Nasr), een ambitieuze officier van justitie. Als zij tijdens haar overzichtstentoonstelling Willem (Fedja van Huêt) ontmoet raakt zij op slag verliefd.

4 – Bro’s Before Ho’s (2013)

Een komedie van Steffen Haars en Flip van der Kuil (beiden bekend van New Kids), waarin twee broers gezworen hebben nooit een relatie met een vrouw te krijgen. Maar dan worden ze allebei verliefd op Anna – gespeeld door Sylvia. Te zien via o.a. Netflix.

5 – La migliore offerta (2013)

In deze internationale film, ook wel bekend als The Best Offer, van de Italiaanse regisseur en schrijver Giuseppe Tornatore, speelt Sylvia de hoofdrol naast Geoffrey Rush. Het verhaal gaat over een gerespecteerde kunstexpert die door een jonge, rijke vrouw (Sylvia) wordt ingehuurd om een kunstcollectie te veilen. Ook met Donald Sutherland.

Het 67ste Internationaal filmfestival van Berlijn vindt plaats in Berlijn van 9 tot 19 februari 2017.

Foto boven: Sylvia Hoeks in La migliore offerta

Lees verder