Get Lost
Get Lost

Telefilms 2018: de première van Get Lost!

Op 5 februari was in de VUE bioscoop in Hilversum de première van de zes Telefilms van 2018. Nederlandse speelfilms speciaal gemaakt voor televisie met een actueel maatschappelijk thema. Een feestelijke première inclusief groene loper, stralende filmmakers en een overvloed aan champagne.

Romantische komedies

De nieuwe lichting Telefilms zijn zes romantische komedies (yes, toch stiekem wel echt mijn favo genre) die ieder op hun eigen manier inspelen op actualiteiten. Zoals Gelukzoekers, over een schijnbaar onmogelijke liefde tussen een Groningse jongen en een Syrische asielzoekster. Of Gewoon Vrienden over een opbloeiende liefde tussen twee jongens uit Almere. De complete lijst films vind je hier.

Get Lost!

Ik woon de première bij van Get Lost!. Een film geregisseerd door Mirjam de With, geschreven door Anke Boerstra en met Anna Raadsveld in de hoofdrol. Een film over Fem, een jonge vrouw die tegelijkertijd een vaste baan krijgt aangeboden en ten huwelijk wordt gevraagd door haar jeugdliefde. Allemaal hele volwassen dingen waar Fem nog helemaal niet klaar voor is. In een opwelling boekt ze een ticket naar India. Eenmaal op het vliegveld krijgt ze echter last van koudwatervrees en belandt uiteindelijk in de backpackers scene van Amsterdam. Hoe kan ze zich ooit nog uit deze ingewikkelde leugen redden?

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Groene loper

Telefilms 2018
Anna Raadsveld

Op de groene loper spreek ik hoofdrolspeelster Anna Raadsveld. Over de film “waar met heel veel liefde aan is gewerkt”, haar rol “een beetje onhandig en chaotisch personage”, het vrouwelijke team “heel fijn, girl power!”. Ook vraag ik haar met welke girl in film ze nog zou willen werken “Antoinette Beumer. En ook nog eens met Anna van der Heide en Mischa Kamp”. Het complete interview – waarin Anna vertelt over het verhaal en waarom het zo belangrijk is dat deze nu vertelt wordt – verschijnt binnenkort online.

Première-tijd

De host van de première van Get Lost! is Anne-Mar Zwart die de avond opent met “ik heb ‘m al gezien, en het is een fantastisch leuke film!”. Er klinkt een tevreden geluid door de zaal. “Ik herken het ook wel een beetje. Dat alles tegelijkertijd op je pad komt. Ik werd dertig, mijn vriend vroeg me ten huwelijk en ik woonde ineens in een nieuwbouwhuis buiten Amsterdam met drie kliko’s voor de deur.”

Het ligt in lijn met de struggles die Fem doormaakt in Get Lost!. En dat is ook precies de kracht van deze film. Als Amsterdamse twintiger vond ik het verhaal heel herkenbaar en Anna Raadsveld maakt het chaotische personage Fem een feest om naar te kijken.

Lees verder onder foto

Telefilms 2018

Mutsen in plaats van bloemen

Na afloop van de film wordt de cast en crew naar voren gehaald. “We mochten geen bloemen uitdelen, dus hebben we dit,” is het excuus voor de bekende toeristische Amsterdam-mutsen die worden uitgedeeld aan de makers en acteurs, een knipoog naar de film. De cast en crew nemen ze lachend in ontvangst en zetten ‘m allemaal op. Een leuk gezicht. Anne Mar stelt nog wat vragen aan de cast, die grotendeels internationaal is. Naast Anna Raadsveld en Willem Voogd zijn er acteurs aanwezig uit onder meer Israel, Australië en Duitsland. Tot slot neemt regisseur Mirjam de With het woord en bedankt de fijne cast en crew. “Ik ben zo ontzettend blij met deze film!”

De Telefilms worden vanaf Valentijnsdag elke woensdag om 20:25 uitgezonden op NPO3. Wanneer je precies welke film kan bekijken vind je hier.

Benieuwd naar Get Lost!? Binnenkort lees je ons interview met Anna Raadsveld.

Lees verder