Terri Mateer: klust in de tuin op koolhydraten en koffie #SideJobs

In de serie SIDE JOBS gaat Nadine op zoek naar de leukste, gekste en meest opmerkelijke side jobs van acteurs in New York; ’the city that never sleeps’. Deze keer TERRI MATEER (Leeftijd: ‘raad maar’). Die naast actrice ook tuinvrouw en -architect is.

Ze zijn allemaal acteur en dromen van een leven voor de camera of het toneel. Velen hebben ook een indrukwekkende lijst aan acteerklussen op hun naam staan. Maar rondkomen als acteur lijkt in een stad als New York voor de beste uit het vak zelfs onmogelijk. En daarom hebben ze allemaal een baantje erbij; een side job, survival job, day job… Of twee. Alle afleveringen vind je hier.

Sinds wanneer heb je deze ‘bijbaan’ en waarom deze baan?

‘Voor mij is mijn werk in de tuin geen bijbaan, daar geloof ik niet in…’

Hoe combineer je acteren, audities en je werk?

‘Ik werk voor mezelf dus ik ben heel flexibel…’

Hoe ziet ‘een dag in het leven…’ er voor jou uit?

‘De ene dag sta ik om zes uur op, ben ik om acht uur al in een tuin aan het werk en stop ik mezelf vol met koolhydraten en koffie. Soms regent het waardoor ik thuis aan andere klussen kan werken. Op een andere dag ga ik op audities, of schrijf ik… Ik doe wat nodig is om vooruit te blijven gaan…’

Hoe lang acteer je al en hoe ben je het vak in gerold?

‘Mijn hele leven eigenlijk al… Ik ben begonnen met modellenwerk op de middelbare school, tegelijkertijd begon ik ook met basketballen. Ik speelde op hoog niveau en speelde zelfs professioneel basketbal in Europa. Toen ik weer naar New York verhuisde kwam ik de man tegen die me had leren basketballen, hij was nu een fotograaf. Hij begon me regelmatig te fotograferen en dat leidde tot acteerklussen en de drang om op verschillende manieren te voor de camera te staan.’

Beste reactie op ‘Ik ben actrice maar ik verdien mijn geld met…’?

‘Zo benader ik mijn werk nooit. Ik ben Terri, en wat ik op dat moment aan het doen ben is wat ik doe en wie ik ben…’

Je meest interessante rollen?

‘Ik heb mijn eigen solo-show geschreven, A Kind of Shot. Ik trad op voor 500 studenten, atleten, coaches en leraren van Mansfield University. Dat was zo’n geweldig gevoel! Na de show was ik niet zeker of het personeel van de universiteit blij was met mijn taalgebruik maar de reacties van de coaches en leraren waren geweldig! Ze waren dankbaar, onder de indruk en blij met mijn werk en boodschap. Daar was ik weer heel dankbaar voor…’

Hoe ziet je ideale leven eruit en heb je daar een deadline voor?

‘Een gebalanceerd leven is ideaal voor mij! Ik ben dankbaar voor alle mogelijkheden die ik op acteergebied kan krijgen.’

Beste advies dat je ooit gekregen hebt mbt acteren?

‘Creëer je eigen werk.’

Vijf jaar geleden verhuisde de Nederlandse actrice Nadine van Asbeck van Amsterdam naar New York. Op Girls in Film vertelt ze hoe ze haar weg probeert te vinden als poldermodelletje in girl-next-door Amerika in de serie Nadine vs NY. In de serie Side Jobs spreekt ze actrices in New York over hun bijbanen. Deze keer de bijbanen van Terri Mateer. Alle blogs van Nadine lees je hier. Volg de avonturen van Nadine ook op Instagram.

Foto boven artikel: Terri Mateer op poster A Kind Shot

Lees verder