<i>The Crown</i> seizoen 2: dit is wat we weten
The Crown seizoen 2

The Crown seizoen 2: dit is wat we weten

Nu de honger naar het tweede seizoen van Stranger Things is gestild, is het tijd voor de volgende verwachtingsvolle hype: het tweede seizoen van de Netflix hit The Crown. Op de GiF-redactie zitten we met smart te wachten op nieuwe afleveringen! Tijd om eens de balans op te maken van wat we tot nu toe weten, en antwoord te geven op de volgende W’s: wanneer, wat en wie?

Wanneer: van de 50s naar de 60s

Dit seizoen volgt Queen Elizabeth van 1956 tot aan 1964. De monarchie is gebroken en het is het begin van het revolutionaire tijdperk van de jaren zestig. Een periode waarin soldaten van de Armed Forces een illegale oorlog voeren in Egypte en waar de derde Minister President ten onder gaat door een schandaal. Queen Elizabeth staat voor een hoop lastige keuzes…

The Crown seizoen 2Wat: huwelijk en schandalen

Waar het eerste seizoen zich richtte op de familie en het vinden van de juiste rol hierbinnen, gaat het tweede seizoen meer over de buitenwereld. “It’s very much about Philip and his impact on the crown, and their marriage,” vertelde Claire Foy aan Vanity Fair. “About Margaret and Tony Armstrong-Jones. And also the outside world, and the ‘60s, and sex and drugs and rock ‘n’ roll, and stuff that really you would not associate with the Queen of England.” Hmm, klinkt spannend!

Ook zal er meer nadruk komen te liggen op de jonge Prince Charles en de achtergrond van Prince Philip, bevestigde schrijver Peter Morgan aan People.

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

The Crown seizoen 2Wie: nieuwe gezichten

Dit is het laatste seizoen waarin Claire Foy de rol van de koningin zal vertolken. Voor haar rol ontving ze een Golden Globe en een Screen Actors Guild Award. In seizoen vier en vijf zal Olivia Colman (Broadchurch) het stokje overnemen als Queen Elizabeth op 40 tot 60-jarige leeftijd. Door wie de andere acteurs zullen worden vervangen is nog niet bekend.

Ook de Amerikaanse president John F. Kennedy (Michael C. Hall) en zijn vrouw Jackie (Jodi Balfour) zullen ook hun intrede maken dit seizoen. Net zoals Princess Margaret’s nieuwe echtgenoot Lord Snowdon (Matthew Goode).

Winston Churchill zal niet meer terug komen in het nieuwe seizoen. Acteur John Lithgow werd voor deze rol beloond met een Emmy Award en een Screen Actors Guild Award.

The Crown seizoen 2

LEES OOK: The Crown staat op Netflix. Een vooruitblik.

Nieuwe trailer

Afgelopen maandag verscheen de nieuwste trailer, en wij kunnen niet wachten! Zo te zien belooft het tweede seizoen een spannend nieuw hoofdstuk te worden in het levensverhaal van Elizabeth II vol intriges, macht en publieke schandalen…

Seizoen 2 gaat op 8 december wereldwijd op Netflix in première, en zal bestaan uit 10 afleveringen.

Foto-credits: Netflix

Lees verder