Fundamentals of Caring
Fundamentals of Caring

The Fundamentals of Caring door Nejra Burzic

Even voorstellen. Nejra Burzic is een mooi combinatie van creatief en chaotisch. Naast fulltime studeren, schrijft ze volop poëzie onder de naam The Writing Gipsy. Ze treedt op als spoken word-artiest en is ook werkzaam voor TEDxRotterdam.

Net als schrijven is serie’s en films kijken één van haar grote passies. Voor Girls in Film vroegen wij haar gedachtes -en pen- los te laten op een film naar keuze. Zij koos voor de film The Fundamentels of Caring.

De film

De film gaat over een schrijver (Paul Rudd) die na een persoonlijke tragedie met pensioen gaat. Hij besluit verzorger te worden van een gehandicapte tiener. Als ze samen op geïmproviseerde roadtrip gaan, wordt hun karakter op de proef gesteld. De roadtrip komt in het teken te staan van hoop en vriendschap. The Fundamentals of Caring is te zien op Netflix.

Het gedicht

nejvoorgif

De inspiratie

We vroegen aan Nejra, waar zij de inspiratie vandaan haalde. Zij vertelde:

“Ik kwam deze eigenlijk heel random tegen op Netflix en het verhaal sprak mij aan. Het mooie aan films, vind ik, is als je naast humor, ook een levensles kan verwerken. De combinatie van die twee maakt het perfect. The Fundamentals of Caring was hier dus een perfect voorbeeld van. Vaak kijken we naar het leven van iemand anders en verzinnen wij 100 redenen waarom wij niet zo’n leven kunnen leiden. Deze film leert je om niet te zeiken, maar gewoon te doen. Het geluk hangt af van jezelf, so make it happen! Doe wat je niet laten kan, en laat wat je niet aankan. Zo sta ik er zelf ook in en vandaar dat deze film mij ook inspireerde om hier een stuk over te schrijven. Het sprak mij op een persoonlijk niveau aan, maar het zette me ook aan het denken. Maakt niet uit hoe goed of slecht je leven gaat, ik denk dat iedereen van deze film iets kan leren.”

Geïnspireerd en zin in meer? Volg ons op Facebook en mis niets!

 

 

 

Lees verder