The Greatest Showman is een feest voor het oog #trailertip

Een zingende en dansende Hugh Jackman als ‘showman’ zagen we al tijdens de onvergetelijke openingnummers van The Oscars 2009 en The Tony Awards 2011. Nu kunnen we weer van hem genieten in The Greatest Showman! Een film met Hugh, Zac Efron, Michelle Williams en Zendaya – reden genoeg om deze film in het vizier te houden.

De eerste trailer kwam uit in juni en werd binnen twee dagen al 2,5 miljoen keer bekeken. Deze week kwam de tweede trailer uit en dat was opnieuw een feest voor het oog! We kunnen niet wachten:

Waar gaat het over?

The Greatest Showman is een biopic over Phineas Taylor Bardum. Hij was politicus, zakenman en vooral bekend als de eerste grote ‘showman’ toen hij zijn circus Bardum & Bailey oprichtte. Hij verzamelde een groep ‘eigenaardige’ artiesten bij elkaar. Samen tourden ze onder de naam ‘The Greatest Show in the World’. Een van zijn grootste ontdekkingen van de Zweedse zangeres Jenny Lind. In zijn ‘circus on tour’ zaten verder een Siamese tweeling, zeemeermin, een persoon met dwerggroei genaamd General Tom Thumb en een Native American danseres.

Niet helemaal waar…

Aan de trailer te zien hebben ze het verhaal wel flink veranderd. Bardum was namelijk niet ontslagen. Hij had zelf een zaak die hij verkocht om zijn circus te financieren. Bardum had zelfs een eigen krant. Zijn eerste ‘curiositeit’ was een blinde bijna compleet verlamde slavin die hij had gekocht. Hij stelde haar voor als de verpleegster van George Washington. Dit zou haar 160 jaar oud maken. Zij stierf echter niet veel later op tachtig jarige leeftijd.

Volg Girls in Film op Facebook voor meer trailertips.

Musical

De film zal een feel good musical zijn die draait om het accepteren van jezelf zoals je bent. De jonge sterren in de film, Zendaya en Zac Efron, waren al eerder te bewonderen in muzikale rollen voor Disney. Zendaya zat in de hit tv-serie Shake It Up en Efron werd bekend in High School Musical. Waar hij overigens pas in de tweede film zijn eigen zangstem mocht laten horen. Hugh Jackman heeft al een aantal keer op Broadway gestaan en won vele prijzen met zijn rol als Jean Valjean in de film Les Miserables. Ook actrice Michelle Williams zal haar stem te gehoren brengen, iets wat zij nog niet vaak heeft gedaan. Daar komt echter snel verandering in. Naast haar stem te lenen aan The Greatest Showman zal zij binnenkort  te horen zijn als Woodstock legende Janis Joplin in de biopic Janis.

De film staat in Amerika op de planning voor Kerstmis dit jaar. Bij ons komt hij 4 januari 2018 uit.

Lees ook: De leukste musicals sinds de jaren negentig.

Afbeelding: Photo by Niko Tavernise – © 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation.

Lees verder