<i>The Marvelous Mrs. Maisel</i>: nieuw van de makers van <i>Gilmore Girls</i> #TrailerTip
Marvelous Mrs Maisel

The Marvelous Mrs. Maisel: nieuw van de makers van Gilmore Girls #TrailerTip

Ik ben een diehard Gilmore Girls fan. Echt, ik heb de complete zeven seizoenen wel tien keer opnieuw gezien. Oké, het laatste seizoen zag ik soms door de vingers, maar dat komt maar door één ding: omdat deze niet is geschreven door Amy Sherman-Palladino, het meesterbrein achter- en de schrijfster van de serie. De keuze om andere schrijvers in te zetten resulteerde in een halfbakken zevende seizoen (die ene waar niemand het meer over heeft) met slechte soap-achtige dialogen en vreemde onlogische plotwendingen.

Amy Sherman-Palladino is back!

Gelukkig werd de revival Gilmore Girls: A Year in the Life wel weer door Amy Sherman-Palladino geschreven. EN, tromgeroffel, de schrijfster is terug met een gloednieuwe serie! The Marvelous Mrs. Maisel is de nieuwste productie van haar hand en oh, ik kan niet wachten!

Huisvrouw in de 50’sMarvelous Mrs Maisel

The Marvelous Mrs. Maisel gaat over Miriam ‘Midge’ Maisel (Rachel Brosnahan), een Joodse huisvrouw in New York in 1958. Midge heeft het allemaal. De perfecte echtgenoot, twee kinderen en een elegant appartement aan de Upper West Side. Haar man Joel is een succesvol zakenman en onsuccesvol komiek. Midge steunt hem waar ze kan en geeft haar feedback op zijn sets.

Maar dan op een avond, na een van Joel’s optredens, bekent hij dat hij een affaire heeft en gaat er vandoor. Midge zoekt steun bij haar familie, maar krijgt daar vooral te horen dat ze nooit met Joel had moeten trouwen. Als alternatief zet Midge het maar op een drinken in de comedyclub waar Joel optrad, en voor ze het door heeft staat ze op het podium een geïmproviseerde show te performen.

Verborgen talent

Haar optreden is hilarisch en het publiek vindt haar fantastisch! Als ze haar jurk uittrekt – om aan te tonen hoe aantrekkelijk ze wel niet is – wordt ze gearresteerd en in de cel gezet (want ja, het is wel 1958). Ondanks dat weet Midge dat ze haar roeping heeft gevonden en is vastbesloten de rol van huisvrouw in te leveren voor een nieuwe carrière als stand-up comédienne.

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Marvelous Mrs Maisel

Succesvolste pilot ooit

De pilot van de serie kwam in maart dit jaar uit tijdens de ‘pilot season’ van Amazon en was direct een hit! The Marvelous Mrs. Maisel was een van Amazon’s meest succesvolle pilots ooit en er werden meteen twee seizoenen besteld. The Guardian prees “de combinatie van Sherman-Palladino’s knallende dialogen en de volkomen betoverende charme van Brosnahan”. Rachel Brosnahan, die de titelrol speelt, kan je verder kennen van House of Cards als Rachel Posner – een rol waarvoor ze werd genomineerd voor een Emmy.

Amazon

Amy Sherman-Palladino en haar man, producer Daniel Palladino, tekenden onlangs een contract bij Amazon en zullen voorlopig exclusief voor deze streamingdienst producties maken.

Hoewel de pilot dus al in maart werd uitgezonden, begint het eerste seizoen op 29 november op Amazon Prime. Ik kijk ernaar uit! De eerste beelden uit de trailer beloven al veel goeds en geven een soort Gilmore Girls-vibes in de jaren vijftig. Oordeel zelf:

Foto boven artikel: Sarah Shatz

Lees verder