trailer van the mercy
trailer van the mercy

The Mercy: een gevecht tegen de zee #trailertip

Met in de hoofdrol Oscarwinnaars Colin Firth en Rachel Weisz en de regie van James Marsh (The Theory of Everything), belooft deze film al veel goeds. Colin Firth is een acteur die in elk genre lijkt uit te blinken en Rachel Weisz een doorgewinterde veteraan op het gebied van emotionele rollen. Dit keer kunnen we beide bewonderen in de een biografie gebaseerde film The Mercy.

Het verhaal van Donald Crowhurst

Donald Crowhurst was als laatste van negen deelnemers vertrokken aan de Golden Globe Race in 1968. Met zijn zelfgemaakte boot de Teignmouth Electron, was hij vastberaden begonnen aan een lange zeereis. Hij liet zijn vrouw en kinderen achter op het land. Eenmaal op zee bleek de uitdaging erg groot en ging het met Crowhurst mentaal slecht. Als gevolg pleegde Donald zelfmoord en heeft hij zijn vrouw en kinderen nooit meer terug kunnen zien. Colin Firth speelt Donald Crowhurst. 

Op de hoogte blijven van de leukste #trailertips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

In de trailer zie je ook de emotionele kant van dit verhaal. Je ziet het verdriet van zijn vrouw (Rachel Weisz) en kinderen, die hij verlaat voor de grote reis. Van zijn vrouw mag hij alleen weg als hij de belofte maakt om weer veilig thuis te komen. Dit blijkt lastiger dan verwacht, wanneer Crowhurst op het water in de problemen komt en de strijd moet aangaan met de zee.

The Mercy is vanaf 14 december te zien in de bioscoop.

Een extra laagje

Het mooie aan deze trailer is dat je nu al de emotionele en psychische lading van de film ervaart. Het lijkt niet zomaar een feitelijke biografie maar een met een extra gelaagdheid. In 2006 verscheen ook al een documentaire Deep Water  over het leven van Donald Crowhurst. Ik ben benieuwd of de beelden en interviews van familieleden, tegenstanders en andere betrokkenen overeen zullen komen met het verhaal in deze film.

Bron afbeelding boven artikel: Splendid Film

Lees verder