trailer van The Post
trailer van The Post

The Post: Meryl en Tom schrijven geschiedenis #trailertip

Yes! Weer een film waarin een vrouw centraal staat. Daar worden wij blij van. Dit keer is het Meryl Streep in de rol van Kay Graham, de eerste vrouwelijke krant-uitgever, in de film The Post. De cast bestaat naast Meryl Streep ook uit Tom Hanks. Zij werkten al eerder succesvol samen in de film The Ant Bully (2006).

Steven Spielberg is verantwoordelijk voor de regie van de film. Spielberg heeft ook eerder samengewerkt met Tom Hanks in Saving Private Ryan (1898), Catch Me If You Can (2002), The Terminal (2004) en Bridge of Spies (2015).

Waar gaat de film over?

The Post is gebaseerd op de onthulling van The Pentagon Papers. Centraal staat de rol die Kay Graham (Meryl Streep) en Ben Bradlee (Tom Hanks) hierin speelden. The Pentagon Papers zijn geheime documenten van het Amerikaanse ministerie van Defensie over Vietnamoorlog. Het bestaan werd in 1971 onthuld. Katharine Graham, Amerika’s eerste vrouwelijke krantenuitgever van The Washington Post zet samen met haar hoofdredacteur Ben Bradlee alles in het werk om de documenten te publiceren na een verbod van de regering van president Nixon.

De documenten onthulden dat de VS met opzet de oorlog had uitgebreid door Cambodja en Laos te bombarderen, door de kust van Noord-Vietnam te bestoken en door aanvallen van het Marine Corps. Geen enkele van deze acties waren in de media verschenen in de VS. De zwaarste onthullingen toonden aan dat vier regeringen, van Truman tot Johnson, de bevolking misleid hadden wat betreft hun bedoelingen (bron Wikipedia).

Benieuwd naar meer films van Steven Spielberg? Lees dan: 10x Steven Spielberg on demand #kijktips 

Awards?

Met deze sterrencast en regisseur lijken alle ingrediënten voor een succes aanwezig. Met de huidige Het zou ons niets verbazen als de film het goed gaat doen dit Awards seizoen.

Deze must see film is vanaf 1 februari 2018 te zien in de bioscoop.

Bekijk hier de trailer van The Post:

Blijf op de hoogte van de leukste #trailertips en schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

 

Spielberg. Streep. Hanks. Watch the new trailer for the #ThePost, in theaters this Christmas. #LinkInBio

A post shared by The Post (@thepostmovie) on

Bron afbeelding boven artikel: © 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation and Storyteller Distribution Co. LLC. all rights reserved.

Lees verder