The Shallows is een beetje saai.

Afgelopen donderdag ging ik met een zonnig humeur naar The Shallows in Pathé Rotterdam, De Kuip. Grote zaal, grote stoel, grote bak popcorn voor me neus. Kortom; ik was er klaar voor. Afgezien van het feit dat ik dan altijd zo min mogelijk probeer te drinken, want er is geen pauze tussendoor. Vrij lastig voor mensen met een impulsieve blaas. 

De film begint. Mooie intro. Je snapt –natuurlijk- nog niet precies waar het over gaat, maar de suspense is er; je wordt meegenomen in een verhaal. Mooi. Tot nu toe goed. Dan komt de prachtige Blake Lively het scherm vullen en verbaas ik me nog eens over haar schoonheid. Ik verbaas me ook even over haar oranje/gele huidje en soort zee-blauwe blouse die er niet echt realistisch uitziet. Maar dit zal wel deel zijn van de esthetica van een positieve surf-film-vibe. Ik word ook al snel afgeleid door de prachtige visuals, wauw, wat een mooi stuk land en wat een prachtige manier van vastleggen.

Tussen de shots door verzin ik even dat ik ook het surfen ga oppakken. Wat een loze gedachte is, want ik ben totaal niet sportief en eigenlijk ook bang in groot open water. Dit is dus wel het gevoel dat –het eerste deel van-  de film geeft. Heerlijk motiverend!

Nu moet ik toch even op een andere toon verder gaan. Want ik vond het begin erg goed; sterk, pakkend, soms wilde ik het liefst met Nancy meeschreeuwen om te zorgen dat ze werd geholpen. Maar dan… de verhaallijn wordt traag, de plek waar wordt gefilmd wordt verkleind van het hele strand, naar het water, naar een rots, met als eindpunt een boei. Ok, hoeft niet uit te maken, want de film Cast Away waarin Tom Hanks op een onbewoond eiland zit, is nog steeds heel erg interessant, maar de shots in vergelijking tot de gebeurtenissen waren vrij.. saai. Er gebeurde weinig in lange tijd. Ook  kon je de volgende gebeurtenis aan zien komen.

Na een aantal schrikmomenten, waar ik zeker een klein angstsprongetje door heb gemaakt, was de film opeens afgelopen. Jammer vond ik, het verhaal had namelijk veel potentie, maar mijn verwachtingen zijn niet waargemaakt.

 

Lees verder